Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erik Israelsson efter knocken: "Ingen aning om vad som hänt"

- 28/09/2015, 11:59 -
Ambulanspersonalen var snabbt på plats.
1 av 4

Ambulanspersonalen var snabbt på plats.

Bildbyrån

Han hade åkt på en kraftig hjärnskakning.
2 av 4

Han hade åkt på en kraftig hjärnskakning.

Bildbyrån

Det var en riktig kollision.
3 av 4

Det var en riktig kollision.

Bildbyrån

Men han gjorde det matchvinnande målet.
4 av 4

Men han gjorde det matchvinnande målet.

Bildbyrån

Derbyvinnaren Erik Israelsson berättar för Hammarbys hemsida att han inte visste att han hade gjort mål.

När Erik Israelsson knockades till marken i en duell i slutet av matchen mot AIK gjorde han det vinnande målet. Men det minns han inte.

– Det första jag minns är att det står folk runt omkring mig och att jag har nackkrage. Och så hör jag fansen sjunga. Jag blir tillsagd att jag ska ligga still så att de kan fixera allting och lyfta upp mig på båren. Det känns som en väldigt kort stund, både där på planen och färden i ambulans, berättar Erik för Hammarbys hemsida.

På sjukhuset stod det klart att Israelsson hade drabbats av en kraftig hjärnskakning, men klarat sig från skador på rygg och nacke. Han kommer däremot att bli borta från fotbollen i minst 30 dagar, skriver Hammarby på sin hemsida.

– När jag återfick medvetandet hade jag ingen aning om vad som hade hänt, jag hade ingen aning om att jag gjort mål. Fast nu när jag har sett målet i efterhand kom minnet av själva inlägget tillbaka, säger han till Hammarbyfotboll.se

Bildkälla: Bildbyrån

I efterhand tackar han för allt stöd han har fått:

– Jag har fått väldigt många sms med omtanke och kärlek, och det är jag väldigt tacksam för. Jag uppskattar verkligen att folk bryr sig och jag vill tacka alla som hört av sig.