Genrebild.
1 av 5
Genrebild. - Foto: Bildbyrån/TT Bild
Det var under matchen mellan AIK och IFK Göteborg.
2 av 5
Det var under matchen mellan AIK och IFK Göteborg. - Foto: Bildbyrån
Över 43 000 personer var på Friends Arena.
3 av 5
Över 43 000 personer var på Friends Arena. - Foto: Bildbyrån
Hon misstänker att hon blev drogad.
4 av 5
Hon misstänker att hon blev drogad. - Foto: Bildbyrån
Hon var på ett populärt AIK-ställe innan matchen.
5 av 5
Hon var på ett populärt AIK-ställe innan matchen. - Foto: Bildbyrån

AIK-supporter utsatt för våldtäktsförsök utanför Friends Arena

Hon misstänker att hon blev drogad innan matchen. När hon sedan var tvungen att lämna arenan och var på väg till pendeltåget, var det två män som gav sig på henne.


På måndagen spelade AIK och IFK Göteborg en av säsongens största allsvenska matcher på Friends Arena. Men för en kvinnlig AIK-supporter blev det en hemsk kväll.

Innan matchen var hon på en populär AIK-pub i Solna. Där misstänker hon att hon blev drogad.

– Min kompis beställde två öl, och det var en massa folk där så man hade inte hundra koll på ölen, berättar kvinnan som vill vara anonym för Nyheter24.

Hon tog sig till arenan, men var tvungen att lämna den strax efter Göteborgs kvitteringsmål i den 21:a minuten för att hon mådde dåligt. På väg mot pendeln började det snurra och hon var tvungen att spy. Då kom det två män och tryckte upp henne mot väggen.

– Jag minns bara att de trycker upp mig mot väggen och knäpper upp min byxknapp, och det började nästan svartna för ögonen, berättar hon.

Hon berättar att trots att hon kände sig väldigt svag lyckas hon slå sig fri.

– Jag slår till dom och lyckas ta mig där ifrån, vilket var konstigt eftersom jag kände mig väldigt svag. Sen sprang till två väktare och satt och skakade och grät, säger hon.

Hon åkte direkt med sin mamma till sjukhuset och kommer att polisanmäla händelsen.

Bildkälla: Bildbyrån

AIK:s SLO Jonne Skärlund är medveten om händelsen och vill gärna hjälpa till så gott han kan.

– Vi vill finnas där för alla supportrar så att det blir bra och trygga arangemang. Nu skedde ju det här utanför arenan så det är en polissak egentligen, men om vi kan hjälpa henne komma i kontakt med rätt personer så är väl det alltid något, säger han till Nyheter24.

– Vi visar att vi finns där. Sånt här är alltid oacceptabelt, säger han.

Polisens presstalesman Lars Byström säger att om någon har iakttagelser om händelsen ska de kontakta 114 14.

/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.