Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

IFK Göteborgsstjärnan efter skandalmatchen: "Skämdes för att ha tröjan på mig"

- 28/04/2016, 14:52
Sebastian Eriksson har skrivit ett brev på sin Instagram, riktat till supportrar.
1 av 4

Sebastian Eriksson har skrivit ett brev på sin Instagram, riktat till supportrar.

Instagram/Bildbyrån

Tobias Sana fick ett knallskott kastat mot sig.
2 av 4

Tobias Sana fick ett knallskott kastat mot sig.

Bildbyrån

Sebastian Eriksson.
3 av 4

Sebastian Eriksson.

Bildbyrån

4 av 4

På Instagram har Sebastian Eriksson skrivit ett långt brev där han öppenhjärtligt pratar om händelserna i går och om framtiden.

IFK Göteborg-stjärnan Sebastian Eriksson har tagit kraftigt avstånd från händelserna som utspelades under onsdagens matchen mellan IFK Göteborg och Malmö.


Nu har Eriksson skrivit en känslosam text på Instagram där han pratar ut om händelserna i går.

Läs hela brevet här:

View this post on Instagram

Det var nån gång på hösten 2004 som jag för första gången fick ta på mig den blåvita tröjan. Femton år gammal på höstproffs i Danmark fick jag dra på mig den och jag minns hur stolt jag var. Jag sa till Erik (Dahlin) som satt brevid mig: - oj, wow det här kommer jag aldrig få göra igen! Stolt som en tupp var jag. Och det har jag varit varje gång. Fram tills igår. Jag trodde aldrig jag skulle behöva skämmas övar att spela i IFK Göteborg. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva ifrågasätta mitt yrke och det jag har lagt hela mitt liv på och strävat efter. Det har nu gått fyra månader av 2016. Jag, vi, spelare och ledare har tränat i fem. I fem månader har vi tränat mest av alla lag tror jag för att kunna ta det där guldet som vi missade ifjol. Och det är bara inför denna säsongen. Vi lägger ner i stort sätt all vaken tid. Offrar kompisar, semestrar, högtider, våra familjer. Vi är all-in men till vilken nytta. Jag vill inte höra att ni skyller ifrån er en gång till. Att ni supporter grupper skyller på varrandra. Att ni t.o.m skulle på den enskilde som kastade. Inte på Sana. För det är inte en enskildes fel. Det är ett beteende. Ett jävligt uselt beteende. Vilsna själar i grupp. Och det har skadat IFK Göteborg tillräckligt nu. Det ni ska göra nu är att gå till er själva. Var och en. Ni säger att ni är en stor del av föreningen och att inte blåvitt hade funnits om det inte vore för er. Är det inte då dags att börja uppföra sig? Tror man att man kan uppföra sig hur som helst bara för att man går på en fotbollsmatch? Vill vi ha barn och vuxna för den delen som är rädda för att gå på en fotbollsmatch? Men lyssna på hur det låter! Fotboll skall vara passion och glädje. Inte hat. Jag hoppas det var sista gången. Sista gången jag skämdes att ha tröjan på mig. Sista gången en fotbollsmatch avgjordes på läktaren och inte på planen. Jag vet att vi kan så sjukt mycket bättre. /Seb

A post shared by Sebastian Eriksson (@signoreriksson) on

Direkt efter matchen så pratade Eriksson med Aftonbladet och ifrågasatte varför de ens spelade fotboll när sådant här händer och att spelarna i klubben stöttar Tobias Sana.

Håller du med Sebastian?