Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mannen som tros ha kastat knallskottet har sen tidigare haft tillträdesförbud i Allsvenskan

- 29/04/2016, 11:41
Matchen mellan IFK Göteborg och Malmö avbröts efter att en person kastat in ett knallskott.
1 av 4

Matchen mellan IFK Göteborg och Malmö avbröts efter att en person kastat in ett knallskott.

Bildbyrån

Personen som ska ha kastat knallskottet är gripen.
2 av 4

Personen som ska ha kastat knallskottet är gripen.

Bildbyrån

Han ska sen tidigare haft tillträdesförbud.
3 av 4

Han ska sen tidigare haft tillträdesförbud.

Bildbyrån

4 av 4

Bildbyrån

Personen som ska ha kastat knallskottet mot Tobias Sana står även åtalad sen tidigare för ett annat fotbollsrelaterat brott

En person greps i går misstänkt för att ha varit mannen som kastade in knallskottet på Tobias Sana i skandalmatchen i onsdags. Nu skriver Expressen att personen som är gripen, sen tidigare ska haft tillträdesförbud i både Allsvenskan och i SHL. Det misstänkte gärningsmannen ska även stå åtalad för ett bråk i samband med IFK Göteborgs match mot Hammarby i Stockholm förra året.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha fått tillträdesförbud 2010 efter att han sprungit in på Gamla Ullevi under en fotbollsmatch. Enligt åklagaren i fallet så ska personen även agerat ordningsstörande på en hockeymatch i Scandinavium.

Bildkälla: Bildbyrån

Står åtalad för främjande av flykt

I den Allsvenska matchen mellan Hammarby och IFK Göteborg i fjol ska det ha uppståt tumult när supportrar till IFK Göteborg ska begett sig från Tele2 Arena mot tunnelbanan. Bråk ska då ha uppstått och en civilklädd polis ska ha ingripit.

– I samband med att en polisman håller fast gärningsmannen kommer två andra gärningsmän och sliter loss honom från polismannen, säger Daniel Insulander, som är åklagare i målet till Expressen.

Trots att han stod åtalad för ett bråk i samband en fotbollsmatch så valde polisen att inte skicka in en ansökan om tillträdesförbud.

– Jag tror att det var uppe för diskussion. Jag brukar alltid ställa frågan när det blir fotbollsrelaterat våld i anknytning till fotbollsmatcher. Det är polisen som kommer in med en ansökan, säger Daniel Insulander till Expressen.

Om polisen hade skickat in en ansökan så skulle personen i fråga kunnat haft tillträdesförbud i onsdagens match.

– Baserat på det som finns, så hypotetiskt sett skulle han kunna ha haft det. Jag har inte rakt i huvudet hans del i främjande av flykt-delen, en är mycket mer passiv är den andra, säger Insulander till Expressen.

Förnekar brott

IFK Göteborg-supportern är misstänkt för misshandel alternativt vållande till kroppsskada. Sen tidigare är han dömd för misshandel, övergrepp i rättsak och narkotikabrott, uppger Expressen.

Ska han bli portad for life?