1 av 3
- Foto: Bildbyrån
Sana.
2 av 3
Sana. - Foto: Bildbyrån
Det var en mörk dag för svensk fotboll i onsdags.
3 av 3
Det var en mörk dag för svensk fotboll i onsdags. - Foto: Bildbyrån

Straffet för mannen som kastade in knallskottet har kommit

Kammaråklagaren i Göteborg har beslutat att IFK-Göteborg-supportern som kastade in knallskottet i onsdagens match utestängs från matcher i 2,5 år.


Den 28-årige mannen som misstänkts för att ha kastat in knallskottet på planen och framför allt mot Tobias Sana blev frisläppt vid lunchtid på fredagen. Åklagaren i fallet, Ann-Sofie Prahl, ska däremot redan ha utfärdat ett tillträdesförbud mot mannen.

Den 28-årige mannen kommer inte få befinna sig på någon idrottsanläggning där det spelas matcher med klubbar från Allsvenskan, superettan och division 1 under 2,5 år.

– Jag har helt enkelt gjort en bedömning att det finns risk att han kommer att begå brott eller störa ordningen eller säkerheten under ett idrottsarrangemang i framtiden, säger åklagare Ann-Sofie Prahl till Nyheter24.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för misshandel alternativt vållande till kroppsskada. Men 28-åringen nekar till brott.

– I och med att vi har en film från hela händelseförloppet och han är identifierad tycker jag bevisläget ser bra ut, säger Ann-Sofie Prahl.

/
/
/
/
/
/
Borde han ha stängts av längre?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hamilton hemlighöll chockflytten för föräldrarna

Matchguide: Sverige–Bosnien

Vad: Playoff inför EM-kval i fotboll, andra matchen i bäst av två.

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

Fotbollsspelare syns ofta i superbilar av olika slag och Erling Haaland är inget undantag. Nu ska Manchester City-spelaren slå till på en Mercedes-AMG One.

Skidsvenskens bakslag – missar Lahtis

1 timme sedan
Skidstjärnan Edvin Anger missar helgens världscuptävlingar i Lahtis, vilket Södra Dalarnes Tidning var först med att rapportera om. Anledningen är en förkylning. "Det rör sig om en infektion i övre luftvägarna efter hemkomst från USA", säger landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.

Murray hintar om slutet: "De sista månaderna..."

2 timmar sedan
Tennisstjärnan Andy Murray hintar om att karriären snart kan vara över. Britten, som vunnit tre grand slam-titlar, har haft flera tunga skador senaste åren och spelar med en opererad höft.

Fansen rasar på Sveriges nya förbundskapten: "Pinsamt"

2 timmar sedan
Nu står det klart att Jon Dahl Tomasson blir förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Alla är dock inte nöjda med Fotbollsförbundets val. På Instagram regnar nämligen hatkommentarerna.