Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Straffet för mannen som kastade in knallskottet har kommit

- 29/04/2016, 17:07 -
1 av 3

Bildbyrån

Sana.
2 av 3

Sana.

Bildbyrån

Det var en mörk dag för svensk fotboll i onsdags.
3 av 3

Det var en mörk dag för svensk fotboll i onsdags.

Bildbyrån

Kammaråklagaren i Göteborg har beslutat att IFK-Göteborg-supportern som kastade in knallskottet i onsdagens match utestängs från matcher i 2,5 år.

Den 28-årige mannen som misstänkts för att ha kastat in knallskottet på planen och framför allt mot Tobias Sana blev frisläppt vid lunchtid på fredagen. Åklagaren i fallet, Ann-Sofie Prahl, ska däremot redan ha utfärdat ett tillträdesförbud mot mannen.

Den 28-årige mannen kommer inte få befinna sig på någon idrottsanläggning där det spelas matcher med klubbar från Allsvenskan, superettan och division 1 under 2,5 år.

– Jag har helt enkelt gjort en bedömning att det finns risk att han kommer att begå brott eller störa ordningen eller säkerheten under ett idrottsarrangemang i framtiden, säger åklagare Ann-Sofie Prahl till Nyheter24.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för misshandel alternativt vållande till kroppsskada. Men 28-åringen nekar till brott.

– I och med att vi har en film från hela händelseförloppet och han är identifierad tycker jag bevisläget ser bra ut, säger Ann-Sofie Prahl.

Borde han ha stängts av längre?