Torsdag 30 Jun
Stockholm

Straffet för mannen som kastade in knallskottet har kommit

1 av 3
Sana.
2 av 3
Sana. Foto: Bildbyrån
Det var en mörk dag för svensk fotboll i onsdags.
3 av 3
Det var en mörk dag för svensk fotboll i onsdags. Foto: Bildbyrån

Kammaråklagaren i Göteborg har beslutat att IFK-Göteborg-supportern som kastade in knallskottet i onsdagens match utestängs från matcher i 2,5 år.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 28-årige mannen som misstänkts för att ha kastat in knallskottet på planen och framför allt mot Tobias Sana blev frisläppt vid lunchtid på fredagen. Åklagaren i fallet, Ann-Sofie Prahl, ska däremot redan ha utfärdat ett tillträdesförbud mot mannen.

Den 28-årige mannen kommer inte få befinna sig på någon idrottsanläggning där det spelas matcher med klubbar från Allsvenskan, superettan och division 1 under 2,5 år.

– Jag har helt enkelt gjort en bedömning att det finns risk att han kommer att begå brott eller störa ordningen eller säkerheten under ett idrottsarrangemang i framtiden, säger åklagare Ann-Sofie Prahl till Nyheter24.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för misshandel alternativt vållande till kroppsskada. Men 28-åringen nekar till brott.

– I och med att vi har en film från hela händelseförloppet och han är identifierad tycker jag bevisläget ser bra ut, säger Ann-Sofie Prahl.

Borde han ha stängts av längre?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.