I dag drar allsvenskan igång

Vem slår igenom, vilka vinner guld och vilka åker ut?


Gabriel Özkan, Sebastian Castro-Tello eller Johan Mårtensson. Det är några av de spelare som de allsvenska tränarna tror får sitt genombrott i år, visar den enkät som Nyheter24 har gjort.

Gabriel Özkan har förekommit tidigare i de här diskussionerna, men har haft mycket problem med skador de senaste säsongerna och det är lite grann upp till bevis i år.

– Jag har sagt (Gabriel) Özkan de senaste två åren. Han har varit skadad större delen av båda säsongerna, men nu verkar han vara på gång. Det kanske bli han som tar det stora steget. Han har kapacitet att kliva upp ytterligare en nivå, säger Gefles Per Olsson.

Elfsborg tippas av de flesta tränarna som vinnare av allsvenskan. Få tror att Kalmar kan försvara sitt guld. Men osvuret är bäst. Hammarbys tränare Tony Gustavsson ger sin syn på saken.

– Det finns väldigt många kandidater. Det är ju ingen tillfällighet att det funnits nio olika segrare de senaste elva åren. Så jag kan nog inte säga någon enskild, då får jag rabbla för många.

När det gäller bottenstriden tror de, som inte väljer att passa på frågan, att de tre nykomlingarna – Brommapojkarna, Häcken och Örgryte – kommer att få problem. I Örgrytes fall kan det tyckas lite märkligt med tanke på anfallspotentialen i Marcus Allbäck och Alvaro Santos.

Inget svenskt lag har kvalificerats sig för Champions league sedan Helsingborg slog ut Inter på San Siro 2000. Alla är ense att det kommer bli svårt för Kalmar, men ingen vill helt släcka smålänningarnas hopp om Europa. Gais nya tränare Alexander Axén är mer än diplomatiskt positiv och säger så här om Kalmars chanser:

– Det tror jag faktiskt. De har en bra organisation och en spännande offensiv, vilket brukar vara de saker som är nödvändiga för att gå vidare.

Men i dag koncentrerar vi oss på allsvenskan. Först ut är Elfsborg – Hammarby och Malmö FF – Häcken.

Läs hela tränarenkäten här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!