Derby i allsvenska premiären

Öis och Gais möts på Gamla Ullevi.


"Nya" Gamla Ullevi i Göteborg är ombyggd, och skådeplatsen för årets första derby mellan Örgryte och Gais. Det är bäddat för fotbollsfest. Örgryte står som hemmalag, men det är mest en formalitet när göteborgslagen möts.

Örgryte tog steget upp till Allsvenskan till denna säsong, och dagens match är allsvensk premiär för tränare Janne Carlsson.

– Det kommer att vara en speciell match på många sätt, så det gäller att vi förbereder oss väl, säger han till klubbens hemsida.

När det gäller nyförvärvet Alvaro Santos har man ännu inte bestämt sig för om han ska spela dagens match, eftersom det kan vara svårt för honom att hålla matchtempo.

Nykomlingarna Örgryte har som mål att hålla sig kvar till nästa säsong.

– Jag både hoppas och tror att vi ska undvika bottenstriden under de sista omgångarna. Det kommer att bli ett tufft år, det är inte lätt att vara nykomling, men vi ska kämpa. Jag är övertygad om att vi håller oss kvar och det är det som vi först och främst riktar in oss på, säger Martin "Dolla" Dohlsten till Öis.se.

Dohlsten kom till Örgryte från just Gais denna säsog, och känner sig laddad inför mötet. I Gais ser man också fram emot eftermiddagens match.

– Hellre en nykomling och derby än bara en nykomling. I den här matchen finns det en massa prestige som står på spel, säger Gais tränare Alexander Axén till lagets hemsida.

–Försvarsmässigt är Gais känt för att ha ett kompakt och tajt försvar och vi ska fortsätta att ha ett bra försvarsspel, säger Axén.

Målet för matchen?

- Att gå ut på plan och ha så roligt som möjligt. Att njuta av varje stund men också att jobba hårt under de cirka två timmar som det handlar om, avslutar han till hemsidan.

Matchen börjar 14.30 i Canal+ Sport 1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!