Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är laget som vinner allsvenskan – enligt sportjournalisterna

- 20/03/2017, 11:51 -
Vem vinner Allsvenskan 2017? Malmö FF om man får tro journalister, spelare och ledare.

Vem vinner Allsvenskan 2017? Malmö FF om man får tro journalister, spelare och ledare.

TT

Allsvenskan har upptaktsträff i Uppsala idag. Tränare, spelare och förbundet intervjuas för att få fram svaren om kommande säsong.

Allsvenskan är hetare än någonsin. Ligan fullständigt kokar från supporterhåll och medias bevakning täcker varenda centimeter av Sveriges högsta liga i fotboll. Idag startar säsongen med upptaktsträff.

Allsvenskans upptaktsträff är en samling där samtliga lag har representanter som går igenom säsongen. En omröstning bland journalisterna, tränare och spelare på plats visar då vilka som vinner Allsvenskan.

Förra årets svenska mästare Malmö FF är det lag nästan hälften av rösterna tror kommer vinna även i år. Efterföljt av AIK och Norrköping. Så här föll rösterna om vilka som blir mästare 2017:

1. Malmö FF: 43,2 procent
2. AIK: 17,1
3. IFK Norrköping: 9,9
4. BK Häcken: 7,2
5. Östersund: 5,4
6. IFK Göteborg: 3,6
7. IF Elfsborg, Örebro, Djurgården: 2,7
10. AFC Eskilstuna, IK Sirius: 1,8
12. Kalmar FF, Hammarby: 0,9
14. Jönköpings Södra, Gif Sundsvall, Halmstads BK: 0,0

Cmore som sänder alla matcher har gjort en Twitterutfrågning om vad supportrarna tror om tabellplaceringarna inför året och den varierar något men har samma mästare:

Allsvenskan drar igång 1 april med match på Ullevi mellan IFK Göteborg - Malmö FF, i november får vi sen se vilka som lyfter bucklan mot himmeln.

Tror du Malmö FF vinner Allsvenskan 2017?