Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Karaktärstest på våra spelare"

Sport | 15/04/2009 13:31

Mental omställning för Blåvitt inför kvällens derby mot Häcken.

Alla i det blåvita IFK Göteborg-lägret är rörande överens: Ödmjukhet och inställning krävs i kväll mot Häcken för laget inte ska drabbas av baksmälla efter förödmjukelsen av Djurgården senast. Hemmapremiären i lördags mot ett Stockholmslag på nybyggda Gamla Ullevi gav tändvätska automatiskt. På onsdagskvällen gäller det Rambergsvallen och lilleputtarna Häcken.

– Vi vet om att det inte blir samma förutsättningar i dag. Det gäller att vara mentalt stark och kunna ladda inför matcher som inte är självtändande, säger IFK Göteborgs högersprinter Tobias Hysén till Nyheter24.

Blåvitt har inlett serien strålande och leder Allsvenskan efter 1-0 och 6-0 mot svåra Helsingborg respektive Djurgården. I den tredje omgången väntar alltså nollpoängaren Häcken. Det blir en prövning menar Hysén, trots att det på pappret ser ut att kunna bli en ny "sexnolla".

– Det är ett test på karaktären hos våra spelare för att se om alla är berdda att ge det som krävs. Men det är jag helt övertygad om.

Tränaren Stefan Rehn har tidigare sagt att Göteborgs mål det här året är en topp fyra-placering. För att hänga med i racet i toppen krävs att de undviker fjolårets facit som visade på förluster mot bottenlag.

– Vi vill vara med och styra tempot i serien genom att ligga i toppen, och då har man inte råd att förlora mot lag som förmodligen kommer ligga i botten, säger Hysén.

Skrivet av: