Tisdag 19 Okt
Stockholm

AIK-sportchefen om målvaktssituationen: “Vi följer honom“

AIK:s andremålvakt Budimir Janosevic sitter på utgående kontrakt, men har ändå petat Jakob Haugaard två viktiga matcher i rad. Samtidigt gör den egna produkten Samuel Brolin succé i Superettan. Vad säger sportchefen?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Igår tog AIK en livsviktig derbyseger. 3-0 hemma mot Hammarby gjorde att laget fick lite andrum i bottenstriden.

Sportchef Henrik Jurelius har haft ett omvälvande år. Först blev han befordrad till sportchef, sedan tog han beslut om att sparka Rikard Norling och inte minst har han kontrakterat flera stora spelare till laget.

Nya beslut väntar för 34-åringen. AIK har en diger lista över spelare med utgående kontrakt. Många är erfarna och etablerade spelare.

– Truppsammansättning är ett ständigt pågående arbete. Just nu återstår det cirka två-tre veckor för det stora fönstret i övriga Europa och efter det har vi nog en lite klarare bild om var vi står, säger Henrik Jurelius till Nyheter24.

Vill du se vilka spelare som har utgående kontrakt? Kolla in hela listan på allsvenska spelare med utgående kontrakt här!

Målvaktssituationen

En av de spelarna med utgående kontrakt är den serbiska andremålvakten Budimir Janosevic. 30-åringen från Belgrad kom till AIK inför guldåret 2018, efter ett bra år som förstemålvakt i Brommapojkarna i Superettan.

Lite oväntat har han nu petat dansken Jakob Haugaard - som värvades in som förstemålvakt inför säsongen efter att Oscar Linnér lämnat - och gjort det med bravur. Han har mäktat med två hållna nollor mot guldfavoriterna Malmö FF och stadsrivalerna Hammarby.

Samtidigt gör den egna produkten Samuel Brolin succé för Akropolis i Superettan. 19-åringen har varit i AIK sedan han var 14 och fått mycket beröm under säsongen 2020.

– Vi ser väldigt positivt på Samuels tid i Akropolis hittills och naturligtvis följer vi honom precis som andra spelare som är på lån. Det är bra för Samuels utveckling att kontinuerligt få spela matcher vilket givetvis ökar hans konkurrensmöjligheter för framtiden. Inga beslut är fattade för framtiden utan just nu har vi en konkurrenssituation som vi får utvärdera för framtiden, säger sportchef Jurelius.

Fler värvningar?

Per Karlsson är en annan spelare och stark karaktär som sitter på utgående kontrakt. Förra måndagen rapporterades det att han hade förlängt över 2022, men Jurelius vill inte bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi för en dialog om framtiden, säger han.

Under sommaren värvade AIK in stjärnorna Mikael Lustig, Filip Rogic och Sotirios Papagiannopoulos.

Kan AIK-supportrarna förvänta sig ännu fler värvningar inför nästa säsong?

– Som jag nämnde tidigare så är truppsammansättningen ett ständigt pågående arbete samt att det finns flertalet parametrar att ta ställning till där vi inte har alla svar i dagsläget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela