Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rydström: "Nu måste vi börja kötta"

Sport | 16/04/2009 23:58

Kalmars lagkapten tror att spelet kommer.

Efter förlustmatchen mot AIK talade en besviken Henrik Rydström om spelare som gömmer sig när matcherna blir tuffa. Efter 1-1 mot Elfsborg tycker kaptenen Rydström att det börjar ta sig.

– Ja, det är en tendens till att de gömmer sig, precis som mot AIK. Men i dag såg jag en övergång mot enkelheten, och sista 20 spelade vi det spel vi vill.

Nöjd med sig själv

Själv är Rydström nöjd med sin insats, även om det är svårt att möta Elfsborg på deras hemmaplan.

– Det handlar mycket om att pumpa in energi i gänget, så jag tog mitt ansvar där tycker jag. Men möter man Elfsborg på deras konstgräs är de alltid skickliga och håller i boll. Man får ha tålamod.

Dags för "tråk-Kalmar"?

Förra årets vinnare Kalmar FF har ännu inte vunnit en match denna säsong. Nu talas det om att damma av "tråk-Kalmar". Men Rydström tror inte att det är möjligt, även om man hade velat det.

–Nej. Senaste säsongen har vi utvecklat vårt passningsspel så mycket, det finns ingen tanke på att gå tillbaka till det som vi hade runt -04 -05. Däremot kan vi bli lite mer cyniska i försvarsspelet, och ta till det de dagar spelet inte fungerar, och bara kötta. Vi släppte in för många mål i fjol. Men, vi nöter vidare med passningsspel och kombinationsspel, med det kommer vi få rätt ytor.

Skrivet av: