Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tungviktsmöte i Borås

Sport | 16/04/2009 16:57

Guldfavoriten Elfsborg tar emot mästarna från Kalmar.

I kväll möts guldfavoriten Elfsborg och förra årets svenska mästare Kalmar FF i Borås. Ett tungviktsmöte där Elfsborg får gälla som favorit. Kalmar har tappat många spelare inför årets säsong och har inlett allsvenskan svagt. 1-1 borta mot Gefle följdes upp av en hemmaförlust, 0-1, mot AIK.

Elfsborg har fyra poäng på två matcher efter oavgjort mot Hammarby och vinst mot Örebro. Men anfallsspelet har inte fungerat som det ska för boråsarna. Av de två mål som laget har gjort har ett kommit på straff och det andra på en försvarstavla.

Nu spekuleras det i att Elfsborg möblerar om i anfallet till dagens match. På den senaste träningen spelade Denni Avdic och Daniel Mobeack på topp, medan James Keane hade flyttats ner som yttermittfältare. Det rapporterar Borås Tidning. Det kan alltså bli 4-4-2 i stället för det vanliga 4-5-1 för Elfsborg i kväll.

–Jag bekräftar ingenting, men det krävs att vi blir bättre i vårt anfallsspel för att kunna slå Kalmar, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

I Kalmar är Rasmus Elm aktuell för spel trots skadan senast mot AIK. Tränaren Nanne Bergstrand tror på en tät och jämn match.

– Det brukar bli tight när vi möter Elfsborg i Borås. Det gäller för oss att spela vårt spel så bra som möjligt och att se till att ha mycket energi i laget, säger han till Kalmar FF:s hemsida.

Elfsborg - Kalmar, Borås Arena, Canal Plus Sport, klockan 20:00.

Skrivet av: