Tony-G: "Vi hade snackat om stolthet"

Hammarbytränaren var nöjd med hur spelarna uppträdde i derbyt.


Inför matchen talade en pressad Tony Gustavsson om passion. Efter derbysegern mot Djurgården var han nöjd med stoltheten för klubbmärket spelarna visade upp. Men mest är han nöjd med supportrarnas agerande vid 0-1-målet.

– De betyder enormt mycket, säger Tony-G till Nyheter24. Den ljudnivån som skapades i form av positiva ramsor och den energi som gavs till laget var så specifik och det syntes att det betydde mycket för oss.

Vad är du mest nöjd med?

– Innan matchen pratade vi om att uppträda med stor passion en stolthet för Hammarby. Det tycker jag att vi gör också. Stämningen och energin var faktiskt som störst efter Djurgårdens 0-1 mål. Det gör mig stolt. Många spelare tog också ansvar för vårt djupledspel, något som jag efterfrågade innan. Det fungerade mycket bra i dag.

Vad är skillnaden i dag mot matcherna tidigare?

– En specifik skillnad är att vi är mentalt starka i denna match, vi tror på det vi gör. Sen har vi ett väldigt bra press-spel på mittplan som gör att vi vinner bollen i många gynnsamma lägen.

Många av Hammarbys bästa chanser kom som vanligt från Hammarbys vänsterkant.

När får vi se samma spel på högerkanten som vi fick se på vänsterkanten?

– Vi ska ju komma ihåg att Castro är i för honom en ny position just nu, i en låg forwardsroll. Han har gjort ett bra arbete tycker jag. Vi ville också överraska Djurgården lite, och Nathan har sett bra ut på träning, och gör också en kanonmatch. Men det syns på Castro att han är ovan i sin roll, och vi får inte ut så mycket av honom som vi hade hoppats. Med tålamod och arbete så kommer högerkanten kunna producera framöver.

På presskonferensen sa du att skottet, som inte dömdes som mål, var inne. Vad tycker du om domarna?

– Man är ju tävlingsmänniska och reagerar mycket starkt när det händer, men man får ta ansvar för det man kan påverka. Och domarna får göra detsamma och utvärdera sin egen prestation efteråt. Men ibland väller känslorna över.

Har du förtroende från spelarna och styrelsen?

– Ja absolut, det känns jättebra.Spelarna visar att de tror på det vi gör, det visade de i dag. Istället för att få panik så försöker vi förädla och vidareutveckla det vi har bestämt oss för att göra.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.