Tony-G: "Vi hade snackat om stolthet"

- 21/04/2009, 00:10 -

Hammarbytränaren var nöjd med hur spelarna uppträdde i derbyt.

Inför matchen talade en pressad Tony Gustavsson om passion. Efter derbysegern mot Djurgården var han nöjd med stoltheten för klubbmärket spelarna visade upp. Men mest är han nöjd med supportrarnas agerande vid 0-1-målet.

– De betyder enormt mycket, säger Tony-G till Nyheter24. Den ljudnivån som skapades i form av positiva ramsor och den energi som gavs till laget var så specifik och det syntes att det betydde mycket för oss.

Vad är du mest nöjd med?

– Innan matchen pratade vi om att uppträda med stor passion en stolthet för Hammarby. Det tycker jag att vi gör också. Stämningen och energin var faktiskt som störst efter Djurgårdens 0-1 mål. Det gör mig stolt. Många spelare tog också ansvar för vårt djupledspel, något som jag efterfrågade innan. Det fungerade mycket bra i dag.

Vad är skillnaden i dag mot matcherna tidigare?

– En specifik skillnad är att vi är mentalt starka i denna match, vi tror på det vi gör. Sen har vi ett väldigt bra press-spel på mittplan som gör att vi vinner bollen i många gynnsamma lägen.

Många av Hammarbys bästa chanser kom som vanligt från Hammarbys vänsterkant.

När får vi se samma spel på högerkanten som vi fick se på vänsterkanten?

– Vi ska ju komma ihåg att Castro är i för honom en ny position just nu, i en låg forwardsroll. Han har gjort ett bra arbete tycker jag. Vi ville också överraska Djurgården lite, och Nathan har sett bra ut på träning, och gör också en kanonmatch. Men det syns på Castro att han är ovan i sin roll, och vi får inte ut så mycket av honom som vi hade hoppats. Med tålamod och arbete så kommer högerkanten kunna producera framöver.

På presskonferensen sa du att skottet, som inte dömdes som mål, var inne. Vad tycker du om domarna?

– Man är ju tävlingsmänniska och reagerar mycket starkt när det händer, men man får ta ansvar för det man kan påverka. Och domarna får göra detsamma och utvärdera sin egen prestation efteråt. Men ibland väller känslorna över.

Har du förtroende från spelarna och styrelsen?

– Ja absolut, det känns jättebra.Spelarna visar att de tror på det vi gör, det visade de i dag. Istället för att få panik så försöker vi förädla och vidareutveckla det vi har bestämt oss för att göra.

Skrivet av: