Holland skrällförlorade mot Bulgarien med 2–1.
Holland skrällförlorade mot Bulgarien med 2–1. - Foto: BAS CZERWINSKI/SCANPIX
Robin van Persie gav Holland ledningen men Bulgarien vände och vann.
Robin van Persie gav Holland ledningen men Bulgarien vände och vann. - Foto: BAS CZERWINSKI/SCANPIX
Det här var inget vidare "Oranje".
Det här var inget vidare "Oranje". - Foto: BAS CZERWINSKI/SCANPIX
Holland måste höja sig för att ha chans att gå vidare ifrån "dödens grupp".
Holland måste höja sig för att ha chans att gå vidare ifrån "dödens grupp". - Foto: BAS CZERWINSKI/SCANPIX

Skrällförlust för toppat Holland

Trots att Holland spelade med i princip ett ordinarie lag förlorade "Oranje" med 2–1 mot Bulgarien.

Holland–Bulgarien 1–2 (1–0)

Målen: 1–0 (45) Robin van Persie, 1–1 (50) Ivelin Popov, 1–2 (90) Illian Micanski.

AMSTERDAM. Nästa storland som skrällförlorade under dagens träningslandskamper var Sveriges EM-kvalmotsåndare Holland. Trots hemmaplan och nästintill en ordinarie startelva vann Bulgarien med 2–1 efter ett sent avgörande i den 90:e minuten.

Holland tog ledningen med 1–0 i den 45:e minuten av mål av Premier Leagues bästa spelare Robin van Persie och allt var som sig bör. Men sedan tog Bulgarien över matchen och när Illian Micanski satte 2–1 med bara minuten kvar av matchen var skrällen ett faktum.

Ett resultat som knappast någon kunde tippa innan matchen. Om Holland ska ha någon som helst chans att ta sig vidare ifrån "dödens grupp" måste de höja sig betydligt.