John Alvbåge gör comeback som skribent efter ett blogguppehåll - nu ska han skriva krönikor från hjärtat på Nyheter24.
1 av 3
John Alvbåge gör comeback som skribent efter ett blogguppehåll - nu ska han skriva krönikor från hjärtat på Nyheter24. - Foto: Bildbyrån
Han tror att Vicente del Bosques Spanien får det svårt att försvara titeln.
2 av 3
Han tror att Vicente del Bosques Spanien får det svårt att försvara titeln. - Foto: Alberto Di Lolli / AP / SCANPIX
Samtidigt menar IFK Göteborgsmålvakten att Ukraina kan överraska.
3 av 3
Samtidigt menar IFK Göteborgsmålvakten att Ukraina kan överraska. - Foto: Kerstin Joensson / AP / SCANPIX

John Alvbåge är Nyheter24:s EM-krönikör

Ytterligare en målvakt är klar för "EM-truppen". IFK Göteborgs burväktare John Alvbåge ska skriva krönikor under fotbollsfesten.


Nyheter24:s EM-trupp

Här är alla krönikörer under fotbollsfesten:

Sladjan Osmanagic

Rami Shaaban

John Alvbåge

Ola Wenström

Eric Rosén, nyhetschef

Johan Andersson, sportchef

Dessutom kommer nöjeschef Mimmi Lexander att hårdbevaka den största stjärnan - Zlatan Ibrahimovic - i bloggen Zlatanrapporten.

GÖTEBORG. Han har gjort succé som allsvensk bloggare och själv varit uttagen till ett stort mästerskap. Nu är det dags för John Alvbåge att ta klivet tillbaka in i det skriftliga rampljuset och bli krönikör under fotbolls-EM.

– Det ska bli kul, det blir extra roligt att följa EM nu när man får säga sina meningar i debatten. Givetvis kommer jag att försöka få ord på det som berör en med fotboll, säger han.

Varför ska man läsa just dina krönikor?

– Det blir som vanligt när jag skriver: direkt från hjärtat, ocensurerat där jag ger mina åsikter och mina tankar om det jag sett. Det kommer vara mest fokus på Sveriges matcher men jag kommer givetvis skriva om andra saker som kommer ske - lite godbitar. Sen är det min comeback i skrivandet efter mitt bloggstopp i slutet av förra året.

Alvbåge har tidigare bloggat på flera olika sajter och är även en flitig twittrare. De som följt honom där kommer att känna igen sig.

– Det är bara att köra liksom, det blir inga konstigheter.

NÅGRA SNABBA MED JOHN ALVBÅGE

Om Sveriges gruppmotståndare:

– Det är så tufft det kan bli nästan. Att ha en hemmanation i gruppen är faktiskt också otroligt svårt eftersom de brukar gå på vatten och göra sina bästa landskamper. Alla vet ju att både England och Frankrike är svåra att möta men jag tror mötet med Ukraina blir tuffast för att det är en måstematch - den ska vinnas om man ska ha en chans att gå vidare. Går Sverige vidare är det en skräll enligt mig. Men blir riktigt kul att följa.

EM:s överraskning

– Det kanske blir Ukraina, vem vet? Annars så bör man inte bli så förvånad längre. EM brukar bli skrällarnas turnering. I år är det jättesvårt att sia men Ukraina och Polen kan nog gå långt men inte vinna. Det är svårt att säga en nation men det är väl klart att man hoppas på Sverige.

Floppvarning

– Kanske spanjorerna. Alla tror att de kommer vinna men gör de inte det då är det en flopp. Det laget av Tyskland och Spanien som inte vinner blir en flopp.

EM-guldet går till:

– Jag tippar Tyskland.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.