Steven Gerrard och hans lagkamrat blev rörda av de båda männens berättelser.
1 av 3
Steven Gerrard och hans lagkamrat blev rörda av de båda männens berättelser. - Foto: Getty Images
Det blir inte bara golf för Wayne Rooneys och hans lagkamrater under EM i Ukraina och Polen.
2 av 3
Det blir inte bara golf för Wayne Rooneys och hans lagkamrater under EM i Ukraina och Polen. - Foto: Getty Images
FA och Roy Hodgson vill att England ska vara "bra turister".
3 av 3
FA och Roy Hodgson vill att England ska vara "bra turister". - Foto: Getty Images

Engelska stjärnorna träffade förintelseöverlevare

FA har bestämt sig för att landslagsspelarna ska lära sig något om länderna de spelar i. På torsdagen träffade de två män som överlevde förintelsen.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

LONDON. Nye förbundskaptenen Roy Hodgson och det engelska fotbollförbundet vill att stjärnorna ska vara "bra turister" i Ukraina och Polen. Ett första steg togs mot att förbättra lagets rykte när de på torsdagskvällen lyssnade på en föreläsning om förintelsen.

– Det var väldigt rörande och inspirerande för oss. De visade stort mod och bra karaktär genom att komma hit och dela upplevelsen med oss. Som fotbollsspelare inser man hur lyckligt lottad man är och hur privilegierad vi är som har det liv vi har i dag, säger Steven Gerrard till FA:s hemsida.

Det engelska landslaget har många gånger kritiserats för sin arrogans och brist på visad medmänsklighet när de rest till på olika vis utsatta länder för att spela mästerskap. Medan lag som Spanien och Holland utforskade och visade intresse för Sydafrika 2010, spelade engelsmännen golf.

Nu är det dock slut på det. Bland annat är ett besök på Auschwitz inbokat kort efter ankomsten till Krakow på onsdag.

EM
/
/
FA
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.