Spaniens mittfältsmotor Xavis oväntade EM-vinnare: England.
1 av 3
Spaniens mittfältsmotor Xavis oväntade EM-vinnare: England. - Foto: Jasper Juinen/Getty Images
Spanien är själva en av storfavoriterna.
2 av 3
Spanien är själva en av storfavoriterna. - Foto: Christof Koepsel/Getty Images
Men Xavi tror på Hodgsons mannar: "De har spelare i världsklass."
3 av 3
Men Xavi tror på Hodgsons mannar: "De har spelare i världsklass." - Foto: Michael Regan/Getty Images

Xavis oväntade EM-favorit: England

Regerande världs- och europamästaren Xavi håller en outsider som sin favorit till att ta hem segern: "England kan vinna."


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

BARCELONA. EM 2008:s bäste mittfältare Xavi Hernandez har avslöjat sin favorit till att vinna sommarens EM - en riktig outsider.

- England kan vinna. De är ett bra som har haft mycket tränarproblem. De har spelare i världsklass och en fin blandning av unga och erfarna spelare, säger Barcelona-mittfältaren till Fourfourtwo.

Trots att hans eget Spanien är en av favoriterna till att försvara EM-guldet tar Xavi och hans lagkamrater inget för givet.

Han kommer själv ihåg hur hans landslag tyngdes ner av samma höga förväntningar som England har på sig nu.

- Jag kommer ihåg frustrationen, när man inte vinner och skyller på domare, straffar, de andra lagen - alla förutom sig själv, säger Xavi, och fortsätter:

- England är som Spanien var förut. Även Portugal är på samma sätt: väldigt bra spelare, men jag förstår inte vad som går fel. Jag vet inte varför England inte lyckas ta sig förbi kvartsfinal nuförtiden.

/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!