Sjevtjenko hoppas att alla ukrainare börjar få gulddrömmar.
1 av 3
Sjevtjenko hoppas att alla ukrainare börjar få gulddrömmar. - Foto: Richard Heathcote/Getty Images
Ukrainas lagkapten Andrij Sjevtjenko har drömt om EM-guld för värdnationen.
2 av 3
Ukrainas lagkapten Andrij Sjevtjenko har drömt om EM-guld för värdnationen. - Foto: Bildbyrån
Sjevtjenko visar upp EM-pokalen tillsammans med Davor Suker.
3 av 3
Sjevtjenko visar upp EM-pokalen tillsammans med Davor Suker. - Foto: Scanpix

Sjevtjenko: "Drömde att vi vann EM"

Ukrainas lagkapten Andrij Sjevtjenko drömmer om EM-seger - bokstavligen.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KUFSTEIN. Ukraina går in i hemma-EM med stora förhoppningar. Senast i raden att uttala sig om de "Blågulas" gulddrömmar är lagkaptenen Andrij Sjevtjenko.

- När jag sov drömde jag att vi vann EM. Jag sätter djup tilltro till detta och hoppas att det blir så av hela mitt hjärta, säger han till Korrespondent.net.

Att drömma är något den förre Chelsea- och Milananfallaren gjort hela sitt liv. Nu vill han få hela det ukrainska folket att förenas i hans dröm om EM-guld på hemmaplan.

- Som liten pojke drömde jag väldigt mycket. Det gör jag än i dag, när min karriär går mot sitt slut. Jag vill att alla ukrainare, oavsett vilket land de bor i, börjar tro på att guld är möjligt, säger Sjevtjenko.

Överväger att sluta

Den 35-årige anfallaren, som till vardags spelar i huvudstadslaget Dynamo Kiev, är däremot osäker om den aktiva karriären kommer sträcka sig längre än sommarens EM.

- Efter mästerskapet kommer jag ta mig en rejäl funderare om jag ska fortsätta spela. Om hälsan tillåter kanske det blir en fortsättning, annars lutar det åt att jag lägger skorna på hyllan, säger han.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!