"De försökte attackera oss med både påkar och stenar.2 Här är det Kennet Andersson som blir intervjuad.
1 av 3
"De försökte attackera oss med både påkar och stenar.2 Här är det Kennet Andersson som blir intervjuad. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Särskilt en VM-kvalmatch i Azerbajdzjan är ett otrevligt minne för Hammarbäck.
2 av 3
Särskilt en VM-kvalmatch i Azerbajdzjan är ett otrevligt minne för Hammarbäck. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Sverige skyddas av åtta vakter, en ukrainsk polis och Jan-Erik Hammarbäck på hotellet under EM.
3 av 3
Sverige skyddas av åtta vakter, en ukrainsk polis och Jan-Erik Hammarbäck på hotellet under EM. - Foto: Efrem Lukatsky/SCANPIX

Så skyddas landslaget under EM

Åtta vakter och en polis – så ska Zlatan och de andra skyddas ifrån de ukrainska huliganer under EM.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

STOCKHOLM. Jan-Erik Hammarbäck – det är namnet på Sveriges säkerhetsansvarige under EM. Landslagets hotell kommer att vaktas av åtta vakter, en ukrainsk polis och Hammarbäck som har skött säkerheten sedan 1992 – och det har skett incidenter de senaste 20 åren. Särskilt en VM-kvalmatch i Azerbajdzjan är ett starkt minne för Hammarbäck.

– Det var tusen fans runt arenan där vi tränade dagen innan match. Där försökte de attackera oss med både påkar och stenar, det var lite vasst faktiskt, säger han till Expressen och fortsätter.

– Men det finns en tunnel där under så man tar sig ner och springer ner i omklädningsrummet. Så ingen kom till skada. Men lite otäckt var det ju, det tyckte spelarna också.

Ingen spelare specialbevakas under EM även om Hammarbäck förstår att det blir lite extra tryck kring Sveriges superstjärna Zlatan Ibrahimovic.

– Han är en i gruppen när vi är ute. Självklart måste man ha ett extra öga på allt som sker runt Zlatan eftersom han är så pass populär och en sådan stor stjärna, men när vi är ute i ett slutspel är han en i gruppen. Vi har inga extra vakter för hans skull. Skulle något uppstå får man lösa det på plats.

EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!