Nyheter24 har tippat resultaten i EM och tror att Spanien försvarar EM-guldet.
1 av 3
Nyheter24 har tippat resultaten i EM och tror att Spanien försvarar EM-guldet. - Foto: Bildbyrån
Xavi och Casillas – rivaler till vardags men vänner i landslaget?
2 av 3
Xavi och Casillas – rivaler till vardags men vänner i landslaget? - Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix
Barcaspelarna hänger tillsammans i landslaget.
3 av 3
Barcaspelarna hänger tillsammans i landslaget. - Foto: Arnulfo Franco/AP/Scanpix

Xavi kritiserar Real-spelarna: "Inte sportsliga"

Rivaliteten mellan Barcelona och Real Madrid tycks följa med in i det spanska landslaget. Xavi: "De är inte sportsliga".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Det har länge talats om en spricka i det spanska landslaget. De tuffa bataljerna i el Clasico ska enligt uppgift ha rivit upp sår mellan landslagets sju Barcelonaspelare och fem Real Madrid-spelare.

Inför EM har det dock rapporterats om god stämning från Spaniens läger. Men nu, med bara dagar kvar till EM-premiären, riktar Xavi kritik mot Real Madrid-spelarna.

– Vi har gratulerat dem när de vann, det är att visa sportslig anda. Vi har varit väldigt respektfulla mot dem, jag har noterat att de inte har varit så mot oss, säger Xavi, enligt Fifas officiella hemsida.

Xavi betonar dock att spelarna inte låter klubbrivaliteten gå ut över landslaget.

–  Det är en fredlig miljö. Förr så trodde inte folk på oss. Jag hörde att folk inte trodde att vi skulle nå kvartsfinal, jag såg förstasidor där de inte trodde på oss och det gjorde ont, säger Xavi.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!