Laurent Blancs Frankrike har haft problem med defensiven.
Laurent Blancs Frankrike har haft problem med defensiven. - Foto: Scanpix

Blanc öppnar för att peta Evra och Mexes

Frankrikes förbundskapten hintar om att bänka Patrice Evra och Philippe Mexes. Laurent Koscielny och Gael Clichy väntas ersätta.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Kriget om backplatserna i Laurent Blancs startelva är kanske hårdare än någonsin. Förbundskaptenen har inte fått ordning på Frankrikes defensiv och har svårt att bestämma sig för vilka som ska spela.

– Hierarkin sattes ur spel när Eric Abidal blev sjuk. Vi måste konstruera om den vänstra sidan av backlinjen, säger Blanc.

Förbundskaptenen gav dock en hint om vilka som kommer att starta mot England. Rutinerade Philippe Mexes och Patrice Evra väntas bli petade till förmån för Laurent Koscielny och Gael Clichy.

– Clichy kan ge oss vad han gav City under andra halvan av säsongen. Han lyckades peta Aleksandar Kolarov, säger Blanc, och fortsätter:

– Koscielny svarade för en bra prestation mot Serbien, han var lyckad. Men jag lämnar inga garantier, jag har inte sagt någonting till mina spelare än, säger han till Sky Sports.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!