När hans Bayern München mötte hans tidigare lag Marseille i CL-kvarten i våras blev han utbuad.
1 av 3
När hans Bayern München mötte hans tidigare lag Marseille i CL-kvarten i våras blev han utbuad. - Foto: Kerstin Joensson/SCANPIX
Men mot Island gjorde han mål den 27 maj. Frågan är om han kan förbättra sitt rykte i sitt hemland under EM?
2 av 3
Men mot Island gjorde han mål den 27 maj. Frågan är om han kan förbättra sitt rykte i sitt hemland under EM? - Foto: Thibault Camus/SCANPIX
Franck Ribéry är inte populär i sitt hemland Frankrike.
3 av 3
Franck Ribéry är inte populär i sitt hemland Frankrike. - Foto: Thibault Camus/SCANPIX

Ribéry: "Jag är inget helgon – men jag är inte korkad heller"

Jättetalangen var älskad – men är nu hatad av den breda massan i Frankrike.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

LONDON. Länge ansågs Franck Ribéry vara Frankrikes nästa superstjärna. Men steget att fylla upp skorna efter den franska gyllene generationen – som vann VM 1998 och EM 2000 – har varit för stort. Efter en mängd olika skandaler, däribland prostitutionshärvan och hoten mot fans i sin före detta klubb Marseille, ses han inte med blida ögon bland Frankrikes fotbollsfans.

"Jag är inget helgon"

Efter att ha vägrat göra intervjuer med fransk media under två år har han lyft bladet från munnen.

– Jag är inget helgon. Jag är inte en utbildad man. Men jag är varken korkad eller skruvad, säger Ribéry enligt The Guardian.

– Det kom till en punkt där jag kände att jag inte kunde hålla huvudet ovanför vattenytan. Jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig ur allt trubbel. Jag hade blivit så känd att, vid minsta lilla misstag, visste alla om det och jag betalade ett högt pris för det. Att inte ha rätten att göra misstag var riktigt tufft.

Blev utbuad av sin gamla publik

När Bayern München åkte till Marseille tidigare i år för kvartsfinalen i Champions League blev Ribéry utbuad av den publik som tidigare hade älskat honom i tre år.

– I Frankrike har det blivit en spricka. Jag försöker förbättra mig och att sakta lösa problemen men det är oerhört svårt eftersom det är så mycket som jag inte förstår, säger Ribéry.

Frågan är om han kan ändra på synen av honom i sitt hemland Frankrike under EM?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!