Cesare Prandelli kan tvingas plocka ner Roma-mittfältaren Daniele De Rossi till backlinjen. Något de diskuterar här?
Cesare Prandelli kan tvingas plocka ner Roma-mittfältaren Daniele De Rossi till backlinjen. Något de diskuterar här? - Foto: Fabrizio Giovannozzi/AP/Scanpix

Prandellis nödlösning – De Rossi som mittback

Italiens förbundskapten Cesare Prandelli fick se sin tilltänkte startspelare Andrea Barzagli bli vadskadad. Nu kan mittfältaren Daniele De Rossi tvingas bli mittback.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Domenico Criscito försvann i spelskandalen och en vadskada satte förmodligen stopp för Andrea Barzagli. Det kan bädda för att Romas Daniele De Rossi i backlinjen. Under tisdagens träning testade Cesare Prandelli De Rossi på den ovana positionen, det skriver Football Italia.

De Rossi spelade centralt i en trebackslinje med Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini bredvid sig. På högerkanten i Italiens 3-5-2-system testades Christiano Maggio och Ignazio Abate. Federico Balzaretti och Emanuele Giaccherini testades på vänsterkanten.

Klart är att Italiens backlinje är långt ifrån lika namnkunnig som den varit de senaste åren. Petade backen Domenico Criscito har öppnat för att han kan komma att kallas tillbaka.

I anfallet spelade Antonio Cassano tillsammans med Sebastian Giovinco, medan Antonio Di Natale fick samarbeta med Fabio Borini.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!