Serbien stod upp bra mot Sverige och radade upp heta målchanser. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX /
3 av 9
Isaksson sattes på flera hårda prov. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX /
Dessförinnan hade Ola Toivonen gett Sverige ledningen.
4 av 9
Dessförinnan hade Ola Toivonen gett Sverige ledningen. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Serbien kvitterade dock omgående genom Subotic som nickade in 1-1.
5 av 9
Serbien kvitterade dock omgående genom Subotic som nickade in 1-1. - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Zlatans straffmål gav Sverige segern.
6 av 9
Zlatans straffmål gav Sverige segern. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX /
Tobias Hysén byttes in mot slutet, men övertygade inte.
7 av 9
Tobias Hysén byttes in mot slutet, men övertygade inte. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX /

Sverige segrade – men frågetecknen består

Sverige vann med 2-1 i EM-genrepet mot Serbien. Men Erik Hamrén fick inte de svar han ville ha.

STOCKHOLM. Det svenska landslaget fortsätter att rada upp segrar inför EM. I kväll avfärdade Erik Hamréns mannar Serbien. Men ingen av svenskarna lade beslag på någon av de fem öppna platserna i förbundskaptenens EM-elva.

Mikael Lustig var förmodligen närmast. Högerbacken övertygade offensivt men sattes aldrig på några hårda prov defensivt.

Granqvist såg förvirrad ut

Martin Olsson och Andreas Granqvist svarade bägge för en tämligen blek insats. Granqvist dribblade som siste man i försvaret och såg allmänt förvirrad ut i första halvlek. Och i den 74:e minuten fick han återigen flytta ut på högerbacksplatsen när Lustig byttes ut mot Jonas Olsson. Kan Granqvist ha spelat bort platsen i EM-elvan?

På innermittfältet var Anders Svensson ovanligt svag, samtidigt som Rasmus Elm återigen visade upp fantastisk bollbehandling på kanten. Räcker Svenssons insats för en plats i startelvan mot Ukraina? Om den inte gör det lär Elm ersätta, men vem spelar då på kanten?

Isaksson byttes ut

Ola Toivonen visade upp fina offensiva kvaliteter med ett mål och en fixad straff. Om inte Johan Elmander blir skadefri till premiären kan Toivonen mycket väl förpassa Markus Rosenberg till bänken.

I den 70:e minuten bytte Erik Hamrén ut Andreas Isaksson och Sverige fruktade en ny skada. Men rapporterna efter matchen vittnade om ett säkerhetsbyte efersom Isaksson kände sig sliten.

– Jag var lite stel i låret, men jag ville spela vidare men det medicinska teamet tyckte inte det, sa Andreas Isaksson efter matchen.

Så det var mer en säkerhetsåtgärd?

– Jag sa att det inte var några fara. Jag känner mig helt lugnt.

Zlatan straffade Serbien

Sverige inledde matchen klart bäst. I den 23:e minuten gav Ola Toivonen Sverige ledningen efter att Serbiens målvakt Aleksic tappat en hörna. Men bara fem minuter senare var det Serbiens tur att göra ett hörnmål. Mittbacken Subotic skallade in 1-1 bakom en chanslös Isaksson.

I den andra halvleken fick Sverige straff efter att Toivonen rivits ner i straffområdet. Zlatan Ibrahimovic var, som vanligt, oresonlig och 2-1 var ett faktum som stod sig matchen ut.