Anatoliy Tymoshchuks Ukraina kommer inte till EM-premiären i toppform.
Anatoliy Tymoshchuks Ukraina kommer inte till EM-premiären i toppform. - Foto: Michael Regan/Getty Images

Magsjukt Ukraina åkte på torsk i EM-genrepet

Medan Sverige slog Serbien med 2-1 förlorade Ukraina med 2-0 mot Turkiet. EM-värdlandet var dock kraftigt försvagat. Hela tio spelare är magsjuka.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Den 11 juni inleder Sverige EM mot värdnationen Ukraina på Olympiastadion i Kiev. I kväll EM-genrepade de båda länderna och Sverige tycks ha bäst dagsform. Svenskarna besegrade Serbien med 2-1 samtidigt som Ukraina åkte på stryk mot Turkiet med 2-0.

En förklaring till Ukrainas nederlag kan vara att tio spelare drabbats av matförgiftning. Några avstod från spel, medan några fullföljde matchen.

Ukraina hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser och ett reservbetonat Turkiet vann välförtjänt. I den 30:e minuten gjorde Caner Erkin 1-0 och i den 70:e utökade Mustafa Pektemek till 2-0.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!