Stockholm

Mästerskapsgeniet Klose spelklar till EM

Miroslav Klose ser ut att petas till förmån för Mario Gomez.
Miroslav Klose ser ut att petas till förmån för Mario Gomez. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Tysklands glädjebesked: Landslagets store målskytt Miroslav Klose är skadefri och redo för EM.


Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Måltjuven Miroslav Klose har lidit av en lårskada under större delen av vårsäsongen. Men nu, bara dagar innan EM, berättar han att han är spelklar.

– Jag känner ingen smärta längre, mina knän bär mig. Jag är heller inte trött och jag kan fortfarande släpa mig fram, sade han till tyska reportrar vid landslagslägret.

De senaste säsongerna har Klose varit det tyska landslagets främste målskytt. Men det har gått knackigt i klubblaget och det är fortfarande oklart om 33-åringen får en startplats.

Bayern Munchens Mario Gomez har haft en fantastisk säsong och får ses som förhandsfavorit till att starta på topp. Något som Klose i sådana fall accepterar.

– Jag känner väldigt positivt inför EM, vi har ett superlag fyllt med superspelare och vi kommer till mästerskapet mycket väl förberedda.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.