Miroslav Klose ser ut att petas till förmån för Mario Gomez.
Miroslav Klose ser ut att petas till förmån för Mario Gomez. - Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Mästerskapsgeniet Klose spelklar till EM

Tysklands glädjebesked: Landslagets store målskytt Miroslav Klose är skadefri och redo för EM.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Måltjuven Miroslav Klose har lidit av en lårskada under större delen av vårsäsongen. Men nu, bara dagar innan EM, berättar han att han är spelklar.

– Jag känner ingen smärta längre, mina knän bär mig. Jag är heller inte trött och jag kan fortfarande släpa mig fram, sade han till tyska reportrar vid landslagslägret.

De senaste säsongerna har Klose varit det tyska landslagets främste målskytt. Men det har gått knackigt i klubblaget och det är fortfarande oklart om 33-åringen får en startplats.

Bayern Munchens Mario Gomez har haft en fantastisk säsong och får ses som förhandsfavorit till att starta på topp. Något som Klose i sådana fall accepterar.

– Jag känner väldigt positivt inför EM, vi har ett superlag fyllt med superspelare och vi kommer till mästerskapet mycket väl förberedda.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.