Cesare Prandelli vill vänta och se om Barzagli blir spelklar.
1 av 2
Cesare Prandelli vill vänta och se om Barzagli blir spelklar. - Foto: Dino Panato/Getty Images
Barzagli och Chiellini förväntades bli Italiens mittbackspar.
2 av 2
Barzagli och Chiellini förväntades bli Italiens mittbackspar. - Foto: Massimo Pinca/AP/Scanpix

Prandelli vägrar ge upp skadade Barzagli

Italiens förbundskapten Cesare Prandelli tänker vänta på vadskadade Andra Barzagli in i det sista. "Planen är att få honom frisk till turneringen".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Med bara dagar kvar till EM har Italien stora försvarsproblem. Domenico Criscito petades efter misstänkt inblandning i spelskandalen och Andrea Barzagli vadskadades och blir borta upp till 20 dagar. Skadeproblemen har lett till att förbundskaptenen tvingats plocka ner mittfältaren Daniele De Rossi i backlinjen.
I italienska medier har det spekulerats i vem som ska ersätta Barzagli. Men nu öppnar Cesare Prandelli för att behålla Juventusstjärnan i truppen.

– Han kommer definitivt att missa första matchen, men han är en viktig spelare, så vi kommer att vänta så länge vi kan, säger Prandelli till Football Italia.

På fredag måste Prandelli ta ett beslut om huruvida han ska behålla Barzagli i truppen eller inte. Om han väljer att skicka hem honom väntas Cagliari-backen Davide Astori ersätta. Criscito är avstängd och förstealternativet Andrea Ranocchia har drabbats av en skada.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!