Polens lagkapten Jakub "Kuba" Blaszczykowski drömmer om att vinna EM.
1 av 4
Polens lagkapten Jakub "Kuba" Blaszczykowski drömmer om att vinna EM. - Foto: Michael Probst/Ap/Scanpix
Varje gång han drar på sig landslagströjan är han alltid lika motiverad...
2 av 4
Varje gång han drar på sig landslagströjan är han alltid lika motiverad... - Foto: Michael Probst/Ap/Scanpix
...oavsett om det är träning- eller tävlingsmatch.
3 av 4
...oavsett om det är träning- eller tävlingsmatch. - Foto: ALIK KEPLICZ/AP/SCANPIX
"Kuba" spelar till vardags för de tyska ligamästarna Dortmund och går in i EM med stort självförtroende.
4 av 4
"Kuba" spelar till vardags för de tyska ligamästarna Dortmund och går in i EM med stort självförtroende. - Foto: Frank Augstein/Ap/Scanpix

"Kuba": "Vi kan uträtta något stort"

Polens lagkapten svarade på fansens frågor ställda via twitter.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

POLEN. Inför EM-premiären fick alla som ville ställa frågor till Polens lagkapten 26-årige Jakub "Kuba" Blaszczykowski på twitter under hashtaggen #AskKuba.

En av frågorna kom att handla om pressen på Polen som värdnation och om laget kan göra en Grekland och ta hem hela mästerskapet.

– Självklart kan vi det. Det är min dröm. Jag spelar för att vinna de största priserna. Med lite tur kan vi orsaka stor oreda i turneringen. Allt beror på hur vi spelar i gruppspelet, svarade "Kuba" på Uefas officiella hemsida.

"Kuba" som vanligtvis spelar för de tyska ligamästarna Dortmund går in i EM med stort självförtroende. En av de som fick ställa sina frågor till "Kuba" var Conrad Koczorowski:

Vilka känslor och tankar går igenom ditt huvud när du går igenom spelartunneln bärandes landslagströjan och kaptensbindeln?

– Det spelar ingen roll om det är träning- eller tävlingsmatch. Det är samma typ av känslor. En känsla av stolthet och att något viktigt är på gång. Jag vill alltid vinna, säger Dortmundmittfältaren.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!