Cesare Prandelli har ännu inte skickat hem skadade Andrea Barzagli. Förbundskaptenen vill vänta in i det sista.
1 av 4
Cesare Prandelli har ännu inte skickat hem skadade Andrea Barzagli. Förbundskaptenen vill vänta in i det sista. - Foto: Dino Panato/Getty Images
Cesare Prandelli kan tvingas plocka ner Roma-mittfältaren Daniele De Rossi till backlinjen. Något de diskuterar här?
2 av 4
Cesare Prandelli kan tvingas plocka ner Roma-mittfältaren Daniele De Rossi till backlinjen. Något de diskuterar här? - Foto: Fabrizio Giovannozzi/AP/Scanpix
Carlo Ancelotti tror på Italien i EM.
3 av 4
Carlo Ancelotti tror på Italien i EM. - Foto: Francois Mori/AP/Scanpix
4 av 4
- Foto: Gregorio Borgia/AP/Scanpix

Brasse i startelvan – då hyllas Prandelli av Ancelotti

Mittfältaren Daniele De Rossi i backlinjen bäddar för Thiago Motta från start på mittfältet. Carlo Ancelotti: "Ett lysandeval av Prandelli".


Thiago Motta

Thiago Motta är 29 år och spelar för PSG. Han föddes i Brasilien och och flyttade till Barcelona 1999. Motta slog sig aldrig riktigt in i storklubbens startelva och 2008 flyttade han till Atletico Madrid.

Efter skadebekymmer och bara sex spelade matcher såldes han vidare till Genoa där han fick sitt stora genombrott. Säsongen därpå köptes han av Inter och efter ännu en lyckad säsong bestämde han sig för att bli italiensk medborgare. 2011 blev han uttagen i det italienska landslaget.

KRAKOW. Italiens skadebekymmer har lett till att Roma-mittfältaren Daniele De Rossi troligtvis får spela mittback i EM-premiären. Förbundskaptenen Cesare Prandelli har öppnat för att låta Paris Saint-Germans Thiago Motta ta De Rossis plats på mittfältet. Något som hyllas av PSG-tränaren Carlo Ancelotti.

– Prandellis beslut är helt perfekt. Motta har tagit med sig intelligens, personlighet, erfarenhet och vinnarmentalitet till Paris. Han är fantastiskt professionell, säger Ancelotti till Football-Italia.

Har haft problem i uppladdningen

Italiens EM-uppladdning har kantats av problem. Först petades Domenico Criscito efter misstänkt inblandning i spelskandalen, och sedan skadades Andrea Barzagli i vaden. Men Carlo Ancelotti tror på Italiens nya startelva.

– Vi startar inte matchen mot Spanien som förlorare. Jag vet hur det kommer att sluta, de kommer hålla i bollen och vi kommer kontra sönder dem, säger han till Football-Italia, och fortsätter:

– Italien kan nå finalen, men då måste allt klaffa. Spanien blev mästare för fyra år sedan efter att ha slagit ut Italien på straffar. Det krävs inte mycket för att ändra historien.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!