Irland hamnade i samma grupp som Spanien, Italien och Krotaien. På bilden pratar Giovanni Trapattoni (vänster) med Italiens förbundskapten Cesare Prandelli och Spaniens dito Vicente del Bosque.
1 av 4
Irland hamnade i samma grupp som Spanien, Italien och Krotaien. På bilden pratar Giovanni Trapattoni (vänster) med Italiens förbundskapten Cesare Prandelli och Spaniens dito Vicente del Bosque. - Foto: Getty Images
73-årige Giovanni Trapattoni känner sig inte en dag äldre än 20 år.
2 av 4
73-årige Giovanni Trapattoni känner sig inte en dag äldre än 20 år. - Foto: Getty Images
Giovanni Trapattoni får en kram av Robbie Keane efter EM-kvalet i november.
3 av 4
Giovanni Trapattoni får en kram av Robbie Keane efter EM-kvalet i november. - Foto: Getty Images
Italienaren tror att hans lag kan skrälla i den tuffa gruppen.
4 av 4
Italienaren tror att hans lag kan skrälla i den tuffa gruppen. - Foto: Getty Images

Trapattoni: "Vi kan bli ett nytt Grekland"

Förbundskaptenen Giovanni Trapattoni tror att Irland kan skrälla i EM.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

POZNAN. När Giovanni Trapattoni på söndag skickar ut sina spelare för premiären mot Kroatien gör han det som den älste förbundskaptenen i EM-sammanhang någonsin. Men tro inte att 73-åringen är mätt efter en lång och framgångsrik tränarkarriär som började 1972 i Milan.

– Med rätt inställning, koncentration och engagemang kan vi når hur långt som helst. Grekland gjorde det, så varför skulle inte vi kunna?, säger demontränaren till The Sun.

Italienaren tog över det irländska landslaget för fyra år sedan. Han var nära att ta laget till VM-slutspelet i Sydafrika 2010, men förlorade den sista playoff-matchen mot Frankrike på övertid.

Till EM lyckades dock irländarna kvalificera sig. Nu väntar tufft motstånd. Förutom Kroatien finns Spanien och Italien i gruppen  – men Trapattoni är ändå hoppfull. Irland kommer till matchen mot Kroatien utan att ha förlorat på de senaste 14 matcherna.

– Många spelar i England och Tyskland, så vårt lag känner till motståndarna. Jag har många gånger mött spelare som varit stora, stora stjärnor. Men jag vann en mot en-situationerna ändå. Det är en upplyftande tanke.

På frågan om hur det känns att vara den äldste förbundskaptenen i EM någonsin, svarar han:

– Jag ser mig själv som en 20-åring, med mer erfarenhet. Om jag var 15 år yngre skulle jag kunna spela, säger Trapattoni skämtsamt till The Sun.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!