Chippen avslöjade för Nyheter24 att det är Ola Toivonen som bestämmer musiken.
1 av 5
Chippen avslöjade för Nyheter24 att det är Ola Toivonen som bestämmer musiken. - Foto: Sergei Grits/Ap/Scanpix
Landslagets DJ har allt från house och R 'n' b till svenska klassisker.
2 av 5
Landslagets DJ har allt från house och R 'n' b till svenska klassisker. - Foto: Montage Sergei Grits/Ap/Scanpix
Även Zlatans favoritlåtar kommer upp ibland.
3 av 5
Även Zlatans favoritlåtar kommer upp ibland. - Foto: Sergei Grits/Ap/Scanpix
Emir Bajrami har också en del att säga till om.
4 av 5
Emir Bajrami har också en del att säga till om. - Foto: Sergei Grits/Ap/Scanpix
"Vi är väl inga riktiga hårdrockare."
5 av 5
"Vi är väl inga riktiga hårdrockare." - Foto: Sergei Grits/Ap/Scanpix

Han är landslagets DJ i omklädningsrummet

Sveriges landslag består inte av några hårdrockare. Däremot är Swedish House Mafia en av favoriterna: "Då får man upp adrenalinet bra till matchstart."


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. När Sverige kliver in i omklädningsrummet på Olympiastadion i kväll är det viktiga poäng som står på spel. Därför måste förberedelserna vara perfekta. Inget får gå fel. Och för att hamna i rätt stämning före match är den kanske allra viktigaste biten vilka toner som sätter stämningen i omklädningsrummet.

För Nyheter24 avslöjar Christian Wilhelmsson vem som är landslagets DJ och vad som går hem hos våra svenska hjältar.

Ola (Toivonen) kör just nu från sin iPhone. Han har allt från house och R 'n' b till svenska klassisker. Det är väldigt blandat, säger "Chippen" till Nyheter24 och fortsätter:

Emirs (Bajrami) och Zlatans (Ibrahimovic) musik kommer också upp ibland, så det varierar lite. Mina har också varit uppe lite. Det är gott och blandat.

Är det något som är bannlyst?

– Det är inte mycket hårdrock faktiskt. Vi är väl inga riktiga hårdrockare. Det har ju funkat bra hittills utan det så vi fortsätter nog på samma melodi.

Enligt Chippen är spelarna i laget allätare när det gäller musik. Det är därför viktigt att hitta en bra balans så att det inte är någon som "sitter och deppar".

Är musik ett viktigt inslag när man laddar inför en match?

– Ja, det tycker jag. Det ska vara musik före en match. När det närmar sig matchstart kan man stänga av och fokusera. Men det är bra att ha musik så det inte blir tyst och man sitter och tänker för mycket. Det är bra att ha lite tempo i omklädningsrummet, säger Chippen och fortsätter:

– För min egen del gillar jag house. Swedish House Mafia funkar alltid och den typen av musik. Då får man upp adrenalinet bra till matchstart.

Hur var det i Saudiarabien när det gäller musik?

– Där var det inte så mycket musik. Där spelas det i princip bara musik i bilen på väg till träningen. Där är det koranen som läses innan matcherna. Vissa körde med egna lurar.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!