Xabi Alonso tror att italienarna har blivit bättre av "kaoset".
1 av 2
Xabi Alonso tror att italienarna har blivit bättre av "kaoset". - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
Alonso tror att Andrea Pirlo blir Italiens farligaste vapen.
2 av 2
Alonso tror att Andrea Pirlo blir Italiens farligaste vapen. - Foto: Alvaro Barrientos/AP/Scanpix

Alonso fruktar att spelskandalen stärkt Italien

Italiens EM-uppladdning har kantats av skandaler och skador. Men Spaniens mittfältsmotor Xabi Alonso tror inte att det är en nackdel: "De kommer att vara ännu mer taggade".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

GDANSK. Italien har skakats av spelskandalen och inför kvällens match mot regerande mästarna Spanien kommer man till spel med en oprövad backlinje. Men Spaniens Xabi Alonso fruktar att Italien kommer stärkta ur krisen.

– Det här kaoset gör oss bara mer alerta. För vi vet vad "Azzurri" är kapabla till. Vi såg vad de gjorde 2006 när de också skakats av en stor skandal, säger Alonso enligt Football Italia.

Italien petade Domenico Criscito efter misstänkt inblandning i spelskandalen. Och bara dagar senare vadskadades Juventusstjärnan Andrea Barzagli. Det har lett till att mittfältaren Daniele De Rossi tvingats spela mittback.

– Vi studerar Italien noga. Om de kommer spela med fembackslinje, femmannamittfält, fyrmannamittfält – vi är redo, säger Alonso till Football Italia.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!