Rio Ferdinand ratades sensationellt av Hodgson när EM-truppen togs ut. När Cahill blev skadad valde Hodgson orutinerade Martin Kelly istället.
1 av 3
Rio Ferdinand ratades sensationellt av Hodgson när EM-truppen togs ut. När Cahill blev skadad valde Hodgson orutinerade Martin Kelly istället. - Foto: Scanpix
Roy Hodgson har fått se många av sina stjärnor skadas och tvingats lämna EM-truppen. Gerrard är osäker till spel mot Frankrike.
2 av 3
Roy Hodgson har fått se många av sina stjärnor skadas och tvingats lämna EM-truppen. Gerrard är osäker till spel mot Frankrike. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
Förbundskaptenens anser att Rio är för bra för bänken men för dålig för startelvan.
3 av 3
Förbundskaptenens anser att Rio är för bra för bänken men för dålig för startelvan. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

Hodgson: "Därför petade jag Rio"

Roy Hodgson om varför han valde Martin Kelly framför Manchester Uniteds stjärnback Rio Ferdinand: "Rio är inte en avbytare".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Roy Hodgson har ratat Rio Ferdinand två gånger om. Nu förklarar förbundskaptenen att Ferdinand är för dålig för startelvan men för bra för bänken.

– Rio Ferdinand är för mig inte en spelare som du tar ut som reserv, eller för att täcka upp för spelare som du redan har, säger Hodgson till ITV.

Hodgson menar att han valde Martin Kelly framför Rio eftersom Kelly är mer användbar. Något som Rio Ferdinand och hans agent rasat mot.

– Den största förolämpningen vore att säga "det finns en plats för dig, men det är inte så troligt att du kommer få spela", säger Hodgson.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.