Men Wernbloom varnar för lagkamraten Andriy Yarmolenko.
1 av 4
Men Wernbloom varnar för lagkamraten Andriy Yarmolenko. - Foto: Efrem Lukatsky/SCANPIX
Men han tror också att Sverige kan vinna EM.
2 av 4
Men han tror också att Sverige kan vinna EM. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Pontus Wernbloom tror att Sverige kan ta sig vidare ur gruppen även om de förlorar mot Ukraina.
3 av 4
Pontus Wernbloom tror att Sverige kan ta sig vidare ur gruppen även om de förlorar mot Ukraina. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
"Vi har Zlatan Ibrahimovic. Funkar laget, vilket det måste göra, så kan vi gå hela vägen."
4 av 4
"Vi har Zlatan Ibrahimovic. Funkar laget, vilket det måste göra, så kan vi gå hela vägen." - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Wernbloom: "Även om vi förlorar är det inte kört"

Mittfältaren ser inte matchen mot Ukraina som nyckeln till avancemang: "Bra lag allihopa."


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. England, Frankrike - och Ukraina. På måndag väntar den på särklass lättaste matchen i grupp D, men innermittfältaren Pontus Wernbloom tror inte att det är kört om det inte blir tre pinnar.

– Nej, så ser jag det inte. Det är bra lag allihopa så även ifall vi tappar poäng så är det inte kört, väldigt onödigt att tänka så, säger Wernbloom.

Hemmahörande i ryska CSKA Moskva har göteborgaren bra koll på ett av Ukrainas främsta anfallsvapen - kantspelaren från Dynamo Kiev.

Andriy Yarmolenko är en duktig spelare och en av deras nyckelspelare. Vi måste hålla ögonen öppna, säger Wernbloom, som inte spar på krutet när han beskriver vår egen superstjärna:

– Men vi har Zlatan Ibrahimovic som är en av världens bästa spelare. Funkar laget, vilket det måste göra, så kan vi gå hela vägen.

"Man har en känsla av hur startelvan kommer se ut"

I kväll väntar en sista träning på matcharenan Olympiastadion och Wernbloom tror sig ha koll på hur startelvan kommer att se ut.

– Så är det. Jag tror jag vet vilka spelare som kommer spela. Inte alla men en hel del. Man har en känsla, men mer vill jag inte avslöja, säger Wernbloom med ett leende.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!