Gustaf Andersson, Linus Thörn och Tobias Olofsson bryr sig inte om att packningen och tältet regnar bort - så länge matchbiljetterna är torra.
1 av 5
Gustaf Andersson, Linus Thörn och Tobias Olofsson bryr sig inte om att packningen och tältet regnar bort - så länge matchbiljetterna är torra. - Foto: Nyheter24/Emil Schälin
"Det finns inte mycket att göra, det här är en sak man får räkna med när man bor så här." säger Joakim Andersson, 23, från Grästorp. I bakgrunden öser en kompis ut vatten ur tältet med kopp.
2 av 5
"Det finns inte mycket att göra, det här är en sak man får räkna med när man bor så här." säger Joakim Andersson, 23, från Grästorp. I bakgrunden öser en kompis ut vatten ur tältet med kopp. - Foto: Nyheter24/Emil Schälin
Sakerna som varit i tältet.
3 av 5
Sakerna som varit i tältet. - Foto: Nyheter24/Emil Schälin
"Jag hoppas på att jag är konstant full, så känns det i alla fall bättre", säger Johan Hofling.
4 av 5
"Jag hoppas på att jag är konstant full, så känns det i alla fall bättre", säger Johan Hofling. - Foto: Nyheter24/Emil Schälin
Västeråsgrabbarna Linus Thörn, Gustaf Andersson och Tobias Olofsson hann inte få upp sitt tält innan himlen öppnade sig, och de tog skydd i den färdiga delen. Packningen klarade sig mindre bra, men killarna är glada ändå.
5 av 5
Västeråsgrabbarna Linus Thörn, Gustaf Andersson och Tobias Olofsson hann inte få upp sitt tält innan himlen öppnade sig, och de tog skydd i den färdiga delen. Packningen klarade sig mindre bra, men killarna är glada ändå. - Foto: Nyheter24/Emil Schälin

"Bara matchbiljetterna klarar sig är allt lugnt"

Tälten blåser ner, packningen simmar omkring - men fansen är lika glada som vanligt. - Vi vinner ju imorn så allt är okej.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Som att det inte vore nog med rådande omständigheter utan el och vatten - imorse drog ett hällregn in över Camp Sweden och ödelade stora delar av campingen.

Vägarna är vattenfyllda, bilarna har svårt att komma fram och fansen vadar till sina boenden. Men på tältcampingen, den mest kaosartade, är stämningen fortfarande på topp.

- Det finns inte mycket att göra, det här är en sak man får räkna med när man bor så här, säger Joakim Andersson, 23, från Grästorp till Nyheter24 och fortsätter:

- Vi funderar på att bygga en vallgrav framför öppningen till tältet så vattnet rinner ner där istället för in i tältet.

Kompisen Johan Hofling, 24, har en egen taktik.

- Jag hoppas på att jag är konstant full, så känns det i alla fall bättre, säger Johan Hofling medan en tredje vän öser ur tältet med en kopp.

Brevid Grästorps-grabbarna bor tre glada killar från Västerås. Eftersom de inte hann slå upp sitt tält helt innan himlen öppnade sig valde de att stanna kvar för att ta skydd i den del de byggt upp. En mindre bra idé , då tältet blåste ner över dem. Men inte ens det kan förstöra humöret.

- Vi låg där en halvtimme när det var som värst. Alla väskor, allt, är totalt dyngsurt, man skulle kunna vrida ur allting. Nu börjar vi om från början och hoppas på bra väder, säger Gustaf Andersson, 24, och plockar iskallt upp en mobil som simmar i vattnet inne i tältet.

- Jag vet inte riktigt hur vår CD-spelare mår. Men vafan, vi vinner ju imorrn så då är allt okej. Och matchbiljetterna klarade sig bra, bara de klarar sig är allt lugnt. Jag kan bli av med allt utan dem, säger Linus Thörn, 24, med ett stort leende.

Se alla bilder från förödelsen här.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!