Zlatan Ibrahimovic berättade att landslaget studerat Ukraina och framhöll deras kollektiv.
1 av 4
Zlatan Ibrahimovic berättade att landslaget studerat Ukraina och framhöll deras kollektiv. - Foto: Scanpix
"Vi bor på ett fantastiskt hotell och har allt vi behöver. Det är det bästa stället jag någonsin varit på när det kommer till mästerskap."
2 av 4
"Vi bor på ett fantastiskt hotell och har allt vi behöver. Det är det bästa stället jag någonsin varit på när det kommer till mästerskap." - Foto: Scanpix
Zlatan Ibrahimovic tror att Sverige går långt om man lyckas hålla ihop laget och slippa skador.
3 av 4
Zlatan Ibrahimovic tror att Sverige går långt om man lyckas hålla ihop laget och slippa skador. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Zlatan: "Det är klart det kan bli nervöst i början men båda lagen har gott om självförtroende och vill ha boll."
4 av 4
Zlatan: "Det är klart det kan bli nervöst i början men båda lagen har gott om självförtroende och vill ha boll." - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Zlatan: "Vi spelar ingen traditionell svensk fotboll"

Det var en förväntansfull Zlatan Ibrahimovic som i dag mötte pressen inför EM-premiären mot Ukraina: "Kan vi bara hålla ihop truppen och slippa skador så kan vi gå långt".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Sveriges superstjärna Zlatan Ibrahimovic hyllar Erik Hamrén och landslagets mer anfallsinriktade fotboll inför EM-premiären mot Ukraina.

– Det är kul för svensk fotboll. Vi har inte spelat så här på länge och det är inte någon traditionell svensk fotboll. Vi ska inte överdriva, det är ingen sambafotboll, men vi gör det vi är bra på, sa Zlatan på en presskonferens i Kiev.

"Det kan bli nervöst i början"

Zlatan berättade att landslaget studerat Ukraina och framhöll deras kollektiv. Han förklarade vidare att landslagets offensiva uppställning måste vara försiktiga när Ukraina anfaller och vara beredda på ett massivt läktartryck.

– Det är första matchen för båda lagen. Det är klart det kan bli nervöst i början men båda lagen har gott om självförtroende och vill ha boll. Ukraina är ett bra lag, vill ha boll, pressar högt när du tappar bollen, sa Zlatan och fortsatte:

– Vi ska spela vårt spel och utnyttja chanserna vi får så vi vinner matchen. Man går in i varje match 100, om inte 200, procent nu.

Hyllade EM-uppladdningen

Milanstjärnan passade även på att hylla landslagets val av EM-hotell.

– Vi bor på ett fantastiskt hotell och har allt vi behöver. Det är det bästa stället jag någonsin varit på när det kommer till mästerskap.

Vad tror du om landslagets chanser i EM?

– Kan vi hålla ihop laget under hela turneringen utan att få några skador kan vi gå långt.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!