Balotelli var frustrerad och visade inte upp den mästerliga klass han stundtals haft i England. - Foto: Alex Grimm/Getty
Nu kan han ha lagt beslag på en plats i startelvan.
2 av 6
Nu kan han ha lagt beslag på en plats i startelvan. - Foto: Getty Images
Prandelli var i alla fall stormande glad efter målet.
3 av 6
Prandelli var i alla fall stormande glad efter målet. - Foto: Gero Breloer/AP/Scanpix
Mario Balotelli hade en tung afton och missade bland annat ett friläge.
4 av 6
Mario Balotelli hade en tung afton och missade bland annat ett friläge. - Foto: Gero Breloer/AP/Scanpix
5 av 6
Prandelli bytte ut Mario Balotelli i den 56:e minuten och fick se Antonio Di Natale göra 1-0 fem minuter senare. - Foto: Scanpix/montage
Di Natala snappade upp en djupledsboll från Pirlo och placerade in 1-0.
6 av 6
Di Natala snappade upp en djupledsboll från Pirlo och placerade in 1-0. - Foto: Gero Breloer/AP/Scanpix

Prandellis succébyte gav poäng mot mästarna

Cesare Prandelli bytte ut Mario Balotelli mot Antonio Di Natale och bara fem minuter senare stod det 1-0.

Spanien-Italien 1-1

1-0 Antonio Di Natale (61).
1-1 Cesc Fabregas (64).

Varningar, Spanien: Jordi Alba, Alvaro Arbeloa, Fernando Torres. Italien: Mario Balotelli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Christian Maggio.

Domare: Viktor Kassai, Ungern.

Publik: 43 615 (Gdansk).

GDANSK. Manchester City-stjärnan Mario Balotelli övertygade inte mot Spanien och missade bland annat ett friläge. Då bestämde sig förbundskaptenen Cesare Prandelli för att byta in måltjuven Antonio Di Natale. Och bara fem minuter senare hade han placerat in 1-0 bakom Iker Casillas.

Anfallaren, som gjorde 36 mål på 33 matcher för Udinese den gångna säsongen, snappade upp en djupledsboll från Andrea Pirlo och skruvade kallt in ledningsmålet i Casillas vänstra hörn.

Målet räckte dock inte till seger. Cesc Fabregas kvitterade kort därefter. Men Italien tog en viktig poäng i kampen för avancemang – och kanske har Antonio Di Natale lagt beslag på en plats i startelvan.