Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och följer EM på plats i Ukraina.
1 av 3
Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och följer EM på plats i Ukraina. - Foto: Nyheter24
"Och när EM startar har Zlatan Ibrahimovic aldrig sett bättre ut, till skillnad från Andriy Shevchenko som har hunnit bli 36 år och plågas av en smärtande rygg."
2 av 3
"Och när EM startar har Zlatan Ibrahimovic aldrig sett bättre ut, till skillnad från Andriy Shevchenko som har hunnit bli 36 år och plågas av en smärtande rygg." - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
"Hamrén har laborerat fram det här laget och det är inte ett lag som ska kryssa sig vidare till en kvartsfinal för att sen åka ut: Fungerar allt till hundra procent ska vi vinna hela EM."
3 av 3
"Hamrén har laborerat fram det här laget och det är inte ett lag som ska kryssa sig vidare till en kvartsfinal för att sen åka ut: Fungerar allt till hundra procent ska vi vinna hela EM." - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Andersson: "Vårt landslag kryssar sig inte till kvarten"

KRÖNIKA. Nyheter24:s sportchef Johan Andersson tolkar startuppställningarna - och har svårt att acceptera något annat än tre poäng. 


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Markoolio, Per Gessle och lille Frans skönsång går på repeat i Camp Sweden. Som en reaktion på det pumpar det tung hiphop ur mina högtalare.

Kanske är det komprismisslösa i musiken som nu präglar mina tankar men - inget annat än tre poäng i kväll är godkänt för mig - och säkerligen tänker Erik Hamrén likadant.

Förbundskaptenen - som ska vara motsatsen till Lagerbäck

I det här läget hade Lars Lagerbäck spelat 4-4-2 med Anders Svensson och Rasmus Elm på innermittfältet och med Christian Wilhelmsson på kanten - och blint förlitat sig på en statisk Zlatan Ibrahimovic på topp.

Nu kommer Sveriges elva bästa fotbollsspelare formera sig i ett offensivt 4-2-3-1 med tre anfallare på plan.

Hamrén har laborerat fram det här laget och det är inte ett lag som ska kryssa sig vidare till en kvartsfinal för att sen åka ut: Fungerar allt till hundra procent ska vi vinna hela EM.

Hemmaplan - det enda som talar för Ukraina

Om vi tycker att vi har haft en stökig uppladdning, om landslaget tycker att det är stor press på dem och om Zlatan Ibrahimovic tycker att det är för mycket fokus på honom - så är det en barnlek jämfört med hur Ukraina har det. 

När vi saknar Daniel Majstorovic, saknar våra motståndare sin bästa försvarare Dimitrij Tjigrinskij.

När vi oroar oss för en matchotränad (och hans fötter...) Andreas Isaksson, spelar värdnationen med Shaktar Donetsks andremålvakt från start.

Och när EM startar har Zlatan Ibrahimovic aldrig sett bättre ut, till skillnad från Andri Shevchenko som har hunnit bli 36 år och plågas av en smärtande rygg.

Å andra sidan ska vi inte ta för seriöst på Oleh Blokhins sågning av sitt eget lag - han gjorde likadant inför VM 2006 - då gick Ukraina till kvartsfinal.

I dag kan bli starten på en klassisk sommar.

Om festen tar slut i kväll på grund av ett underpresterande Sverige kommer det att brinna till: Erik Hamrén kommer såga sitt eget lag... som om han vore Tupac och de Biggie.

Tror jag. Men kanske är det bara musiken som talar.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!