Trots att han har varit med sedan EM 2004 har han aldrig tagit plats i en startelva tidigare.
1 av 3
Trots att han har varit med sedan EM 2004 har han aldrig tagit plats i en startelva tidigare. - Foto: Anders Wejrot / SCANPIX
I kväll börjar han från start tillsammans med Rasmus Elm på den defensiva innermittfältet.
2 av 3
I kväll börjar han från start tillsammans med Rasmus Elm på den defensiva innermittfältet. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Kim Källström gör sin första öppningsmatch i ett mästerskap mot Ukraina i kväll.
3 av 3
Kim Källström gör sin första öppningsmatch i ett mästerskap mot Ukraina i kväll. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Äntligen Kim – nu får du starta

Fyra mästerskap var det som krävdes innan Lyon-spelaren fick spela en öppningsmatch.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Anders Svensson eller Kim Källström. Diskussionen om innermittfältsplatsen började redan i EM 2004 i landslaget och har fortsatt sedan dess. Men det är först nu som Kim Källström vinner kampen – även om diskussionen den här gången mest har handlat om Svensson eller Rasmus Elm.

Sedan Kim Källström mästerskapsdebuterade 2004 har han inte fått starta en enda öppningsmatch. Varken mot Bulgarien i EM 2004, Trinidad & Tobago i VM 2006 eller Grekland i EM 2008 har 29-åringen sjungit den svenska nationalsången med de andra startspelarna. Då har antingen Tobias Linderoth, Daniel Andersson eller nämnda Anders Svensson konkurrerat ut Källström.

Men denna gången får han alltså chansen. Med 92 landskamper på kontot startar Källström tillsammans med Rasmus Elm på det svenska defensiva innermittfältet mot Ukraina i kväll.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!