Johan Elmander börjar på bänken.
1 av 3
Johan Elmander börjar på bänken. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Allbäck tycker att tre matcher på tolv dagar är för mycket för Elmander.
2 av 3
Allbäck tycker att tre matcher på tolv dagar är för mycket för Elmander. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Marcus Allbäck försvarar Erik Hamréns beslut att spela med Markus Rosenberg på topp mot Ukraina.
3 av 3
Marcus Allbäck försvarar Erik Hamréns beslut att spela med Markus Rosenberg på topp mot Ukraina. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Allbäck: "Därför startar Rosenberg"

Landslagets spelaransvarige försvarar Hamréns beslut att peta Johan Elmander.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Den tidigare fotskadade Johan Elmander får inte förtroendet på topp mot Ukraina i kväll. Den platsen tar Markus Rosenberg. En kontroversiellt beslut – som nu landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck försvarar.

– Vi tror att detta är det absolut bästa för dagen, säger han till Aftonbladet.

Motiveringen är främst att Elmander inte är matchtränad.

– Det vi kom tillsammans fram till är att det kanske inte är det bästa att han spelar den här matchen från start. Det är dessutom flera matcher som kommer på kort tid. Att Johan då, som inte spelat på någon månad, ska gå in och spela tre fulla matcher på 12 dagar är kanske lite väl mycket, säger Allbäck.

Men den förre svenske målsprutan tycker även att Rosenberg ger Sverige ett annat typ av spel som kommer att gynna laget.

– Det är framför allt djupledshotet och den kvalitén som Mackan besitter i att försöka dra isär deras lag längdmässigt, så att detta tror vi är det absolut bästa för dagen, säger Marcus Allbäck till Aftonbladet.

Matchen börjar 20:45 i SVT1.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!