Här dödar Sjevtjenko Sveriges hopp.
1 av 11
Här dödar Sjevtjenko Sveriges hopp.
Sjevtjenko gömmer sig bakom Zlatan.
2 av 11
Sjevtjenko gömmer sig bakom Zlatan.
Hörnan slås och Sjevtjenko flyger förbi.
3 av 11
Hörnan slås och Sjevtjenko flyger förbi.
Han är förbi och Zlatan har just insett vad som hänt.
4 av 11
Han är förbi och Zlatan har just insett vad som hänt.
Träffar bollen perfekt med skallen. Zlatan inte i närheten.
5 av 11
Träffar bollen perfekt med skallen. Zlatan inte i närheten.
Bollen är förbi Lustig som lämnat en öppning.
6 av 11
Bollen är förbi Lustig som lämnat en öppning.
Sjevtjenko lämnas helt fri.
7 av 11
Sjevtjenko lämnas helt fri.
Här syns Lustigs misstag tydligt.
8 av 11
Här syns Lustigs misstag tydligt.
Bollen är förbi.
9 av 11
Bollen är förbi.
Och Lustig har just insett sitt misstag.
10 av 11
Och Lustig har just insett sitt misstag.
11 av 11

Inte ens en junior hade släppt stolpen

KRÖNIKA. Nyheter24:s Ehsan Fadakar om Sveriges naiva försvar och vad Erik Hamrén bör göra nu: "Mikael Lustig hade kvällens lättaste uppgift - och misslyckades." 


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

"Nu går vi ut och kör vårt spel" beordrade Zlatan i halvtid. Sveriges spel går uppenbarligen ut på att släppa in hörnor.

Vi såg alla bilderna. Andrei Sjevtjenko smyger in i straffområdet, går in bakom en naiv Zlatan Ibrahimovic. Sen blixtrar han plötsligt till. 35-åringen hade redan kvitterat med skallen sju minuter tidigare och i den 62:a minuten kom kallduschen. 2-1 var ett faktum. Det var en kallblodig "hit 'n run". Zlatan förstod ingenting.

Men sen såg kaptenen reprisen. Den visade något helt annat. Sjevtjenkos nick var av världsklass men bollen borde aldrig ha gått in. Den smög in mellan Sveriges högra stolpe och Sverige högerback. Mikael Lustigs misstag kablades ut över världen i slowslowmotion. Där kunde man även se hur Lustig försökte - efter att bollen gått in mål - täppa igen luckan. Som om matchen inte var direktsänd.

Lustigs misstag är inte lustigt på något sätt. Det är direkt pinsamt. För Sverige, för Lustig och för hela den svenska juniorfotbollverksamheten. Jag var nio år när jag först började spela fotboll i ett riktigt lag. Jag var målvakt. En av de första tips jag ficka av min tränare Janne berörde försvarande hörnor. "Högerback på höger stolpe, vänsterback på vänster stolp". "Säg till dem Ehsan, säg till dem varje gång". Och så var det med det. Jag tog på mig uppgiften. Vi skulle vara bäst i hela världen på att försvara hörnor.

Jag började tänka på mitt juniorlag när jag såg Sverige släppa in mål på en fast situation för tredje matchen på raken. Sen tänkte jag på Chelsea, världens bästa lag på hörnor. Deras framgång bygger på två saker. De försvarar hörnan med hela laget. Och de ser straffområdet som det allra heligaste. Erik Hamrén borde tvinga sitt sargade Sverige att se på när Chelsea försvara hörnor. Den slapphet hans Sverige visade upp innan hörnen var allt annat än godkänt. Inte i en EM-premiär. Inte i en juniormatch. Aldrig någonsin.

Om Sverige inte ens kan hålla stolpen, då ska vi inte ens vara i EM.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.