I dag är han nybliven förbundskapten för det engelska landslaget - och har imponerat på den lilla stund han haft hittills.
1 av 4
I dag är han nybliven förbundskapten för det engelska landslaget - och har imponerat på den lilla stund han haft hittills. - Foto: Getty Images
Roy Hodgsons historia som tränare började i Sverige. Här med Tord Grip i Malmö FF.
2 av 4
Roy Hodgsons historia som tränare började i Sverige. Här med Tord Grip i Malmö FF. - Foto: Bildbyrån
Hodgson med storstjärnan Stefan Schwarz.
3 av 4
Hodgson med storstjärnan Stefan Schwarz. - Foto: Bildbyrån
Sebastian Larsson tycker att matcherna mot England är speciella.
4 av 4
Sebastian Larsson tycker att matcherna mot England är speciella. - Foto: Getty Images

"Kommer aldrig glömma vad Hodgson gjort för svensk fotboll"

Sverige-England är en stor match för alla svenskar inte bara på grund av att den avgör EM-äventyret, det menar både Erik Hamrén och Sebastian Larsson.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. På fredagen är det Sverige mot England återigen i ett stort mästerskap. Och det är en match som är mycket speciell för de flesta svenskarna.

– Det är en speciell match, det tror jag många svenskar känner. Det är en liga man växt upp med, sa mittfältaren Sebastian Larsson på torsdagens presskonferens.

Englands nyblivne förbundskapten Roy Hodgson är ytterligare en länk mellan Sverige och England. Tränarkollegan Erik Hamrén menar att engelsmannen, som tog fyra allsvenska titlar i början av sin karriär, är värd att hyllas.

– Han är en riktigt, riktigt bra tränare och en trevlig person. Han tog in nya influenser i svensk fotboll. Vi kommer aldrig att glömma hans insatser, sa den svenske förbundskaptenen men la snabbt till:

– Men jag hoppas att det är han som somnar med mest huvudvärk.

En av de brittiska reportrarna undrade om Hodgson har en fördel i att han känner till svensk fotboll. Men Hamrén hade svar på tal.

– Nja, jag känner till engelsk fotboll ganska bra jag också...

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.