I Ukraina-matchen började Elmander på bänken men kom in i andra halvlek och hade en jättechans att kvittera för Sverige.
1 av 4
I Ukraina-matchen började Elmander på bänken men kom in i andra halvlek och hade en jättechans att kvittera för Sverige. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
"Han är lite klen men jag hoppas han biter ihop", säger landslagets playermanager Marcus Allbäck om Johan Elmander.
2 av 4
"Han är lite klen men jag hoppas han biter ihop", säger landslagets playermanager Marcus Allbäck om Johan Elmander. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
"Det är hans egna smärtnivå som avgör", säger Allbäck.
3 av 4
"Det är hans egna smärtnivå som avgör", säger Allbäck. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Allbäck berättar att Elmander fortfarande känner av sin skada i foten men att han ska klara av att spela 90 minuter mot England.
4 av 4
Allbäck berättar att Elmander fortfarande känner av sin skada i foten men att han ska klara av att spela 90 minuter mot England. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Allbäck: "Hoppas Elmander biter ihop"

Erik Hamrén väljer att chansa med Johan Elmander på topp mot England – trots att han fortfarande känner av fotskadan.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Mot Ukraina valde Sveriges förbundskapten Erik Hamrén något överraskande att spela Markus Rosenberg på topp. Efteråt förklarade Johan Elmander att det var hans eget val att inte spela matchen från start.

Men mot England får han förtroendet framför en släpande Zlatan Ibrahimovic – trots att han fortfarande känner av skadan i foten.

– Det är hans egna smärtnivå som avgör, normalt sett är han lite klen men jag hoppas att han biter ihop i dag, skämtar landslagets players manager Marcus Allbäck på fotbollförbundets officiella hemsida.

Allbäck är dock övertygad om att det inte ska vara några problem för Elmander att spela 90 minuter i kväll mot England.

– Det ska han klara av. Det ska inte vara några problem. Han har lite känning i vissa lägen, en del smärta, men den klarar han av säger han, berättar Allbäck i intervjun på Svenskfotboll.se.

Sverige–England börjar 20.45 och sänds i TV4.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!