Steven Gerrard och de andra är starkare som lag än Sverige, menar förre landslagsstjärnan och Englandsproffset Anders Limpar.
1 av 4
Steven Gerrard och de andra är starkare som lag än Sverige, menar förre landslagsstjärnan och Englandsproffset Anders Limpar.
För Sveriges del hänger mycket, eller allt, på Zlatan Ibrahimovic. Men lagkamraterna måste backa upp honom.
2 av 4
För Sveriges del hänger mycket, eller allt, på Zlatan Ibrahimovic. Men lagkamraterna måste backa upp honom. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Limpar med gamla polare från VM 1994.
3 av 4
Limpar med gamla polare från VM 1994. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX /
Limpar var proffs i bland annat Arsenal och Everton.
4 av 4
Limpar var proffs i bland annat Arsenal och Everton. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX /

Limpar: "England är mycket bättre än Sverige"

Anders Limpar sågar Sveriges chanser mot England i kväll – om inte en viss Zlatan Ibrahimovic når sin högsta nivå.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Den förre landslagsspelaren Anders Limpar tror inte att Sverige har någon chans mot England i kvällens match. Mellan 1987 och 1996 gjorde Limpar 56 landskamper för Sverige och han var även med i den VM-trupp som tog brons 1994. Men 46-åringen tror att Sverige är alldeles för beroende av Zlatan Ibrahimovic.

– Vi förlitar oss på att Zlatan ska bära det svenska landslaget och för att vi ska kunna hota måste han visa sig från sin bästa sida, säger Limpar till Arsenals officiella hemsida och fortsätter ösa beröm över vår svenske storstjärna:

– Enligt mig är Zlatan mycket bättre än någon av de engelska spelarna. Problemet är resten av det svenska laget. Han behöver hjälp av de andra och jag hoppas att de kan leverera, även om de inte är på samma nivå som honom.

"Zlatan är för Sverige vad Maradona var för Argentina"

Limpar går till och med så långt att han jämför Zlatan med hur viktig Maradona var för det argentinska landslaget under 80-talet.

– Han är en av de bästa spelarna jag någonsin har sett. Han är som ett helt lag bara han. Han är lika viktig för Sverige som Maradona var för Argentina. Det är killen som gör skillnaden, säger Limpar.

Den tidigare svenske landslagsmannen, han gjorde 56 landskamper mellan 1987 och 1996 för Sverige, tycker att det engelska landslaget är mycket bättre än det svenska. Främst tack vare den tidigare förbundskaptenen Fabio Capellos påverkan för laget.

– England är väldigt starka som lag. Särskilt Fabio Capello tog de till en väldigt hög taktisk nivå. Så för tillfället är England mycket bättre än Sverige, säger Limpar till Arsenals officiella hemsida.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!