Söndag 18 Apr
Stockholm

Så ska Grekland krossa ryssen

Greklands förbundskapten Fernando Santos hoppas på ett mirakel.
1 av 2
Greklands förbundskapten Fernando Santos hoppas på ett mirakel. Foto: Jon Super/Scanpix
Han har dock mycket att tänka på i kväll. Antingen spelar han defensivt och hoppas att kontra in 1-0. Eller så går han för att göra fem mål.
2 av 2
Han har dock mycket att tänka på i kväll. Antingen spelar han defensivt och hoppas att kontra in 1-0. Eller så går han för att göra fem mål. Foto: Thanassis Stavrakis/Scanpix

Greklands förbundskaptenen Fernando Santos har taktiken klar inför kvällens ödesmatch mot Ryssland. "Att få stopp på deras passningsspel är nyckeln".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Grupp A

1. Ryssland 4 poäng 5-2
2. Tjeckien 3 poäng 3-5
3. Polen 2 poäng 2-2
4. Grekland 1 poäng 2-3

Återstående matcher:
Grekland-Ryssland
Tjeckien-Polen

WARSZAWA. Grekland måste besegra Ryssland samtidigt som Polen och Tjeckien spelar oavgjort för att gå vidare. Om Polen eller Tjeckien vinner måste Grekland slå Ryssland med sex mål. Men förbundskaptenen Fernando Santos har inte gett upp hoppet.

– Vi måste vara aggressiva i försvarsspelet och inte låta de hålla i bollen, säger Fernando Santos, enligt NST.

"De är väldigt samspelta"

Santos räds Rysslands striker Alan Dzagoev och kommer ha full bevakning på honom i kväll. Han förklarar Rysslands framgång med att många är samspelta från klubblagen Zenit och CSKA Moskva.

– De länkas ihop automatiskt och det gör de väldigt starka i kontringsspelet, säger Santos.

Grekland har haft en tung inledning på EM. I första matchen föll man mot Ryssland med 4-1 och mittbacksstjärnan Avraam Papadopoulos skadade sig och blir borta resten av EM.

*****                      

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela