Buffon fick svar på tal av Kroatiens Darijo Srna.
1 av 2
Buffon fick svar på tal av Kroatiens Darijo Srna. - Foto: Geert Vanden Wijngaert/Scanpix
Srna blev irriterad över att Buffon sade att Spanien skulle slå Kroatien enkelt.
2 av 2
Srna blev irriterad över att Buffon sade att Spanien skulle slå Kroatien enkelt. - Foto: Darko Bandic/Scanpix

Kroatiens hån mot Buffon: "Bara för att du gillar att spela på matcher"

Italiens Gianluigi Buffon sade att han hoppas på en ärlig match mellan Kroatien och Spanien. Det fick Kroatiens Darijo Srna att se rött. "Bara för att Buffon gillar att spela på matcher betyder inte det att vi gör det".


Grupp C

1. Spanien 7 poäng 6-1
2. Italien 5 poäng 6-2
3. Kroatien 4 poäng 2-3
4. Irland 0 poäng 1-9

Spanien och Italien går vidare och får möta ettan och tvåan i grupp D.

GDANSK. EM 2004 spelade Sverige och Danmark 2-2 och gick vidare på Italiens bekostnad. Inför sista omgången i grupp C riskerar Italien att råka ut för samma öde. Blir det 2-2 i Kroatien-Spanien är Italien utslagna.

Målvakten Gianluigi Buffon gick efter matchen mot Irland ut och sade att han hoppas på en ärlig match mellan Kroatien och Spanien.

– Om Spanien spelar 2-2 mot Kroatien så gör de sig till åtlöje i hela världen. De är regerande världsmästare, det är inte möjligt att de inte vinner, sade Buffon.
 
Hånade Buffon och Italiens spelskandal

Det citatet har uppenbarligen retat upp Kroatien och stjärnan Darijo Srna som passade på att pika Buffon om spelskandalen.

– Bara för att Buffon gillar att spela på matcher betyder inte det att vi gör det, säger Srna till Gazzetta dello Sport.

Buffon har misstänkts för att ha satsat stora summor pengar på fotbollsmatcher. Något som är förbjudet för Serie A-spelare. Han har bland annat skrivit ut checkar på runt 15 miljoner kronor till en tobakshandel och spelbutik i Parma.

Den kroatiske förbundskaptenen Slaven Bilic rasar nu också mot Italiens anklagelser om att de kommer försöka spela 2-2.

– Jag kan garantera att jag och mina spelare är idrottsmän, säger han till La Gazetta dello Sport och fortsätter:

– Vi skulle aldrig ens överväga ett sånt här alternativ! Aldrig! Att påstå motsatsen är en förolämpning mot mig, mot mina spelare och mitt land. Vi är kroater och vi är stolta.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.