Måndag 19 Apr
Stockholm

Andersson: Fansen var bättre förberedda än Hamrén

Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och har följt EM på plats i Ukraina. Nu åker han hem.
Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och har följt EM på plats i Ukraina. Nu åker han hem. Foto: Nyheter24

Nyheter24:s sportchef på plats försöker sammanfatta det svenska EM-fiaskot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Efter att den här texten har författats ska jag packa en husbil. Tidigt i morgon lämnar vi Ukraina och EM.

Dagen efter nederlaget lämnade vi campingen för att kunna ta en ordentlig dusch. Passade på att väga mig: 76 kilo visade vågen, inte speciellt mycket med tanke på att jag är 194 centimeter lång.

Kanske är det korvdieten som betalar av sig, kanske är det att jag är lika tom som jag känner mig efter att Sveriges mästerskap tagit slut.

"Träningen för de som inte spelade är öppen första kvarten".

Det twittrade landslagets informationsavdelning ut vid tvåtiden i natt om dagens träning.

Kanske vill de inte avslöja för mycket om vilken form Samuel Holmén och Mikael Antonsson är i inför Frankrikematchen.

Att titta framåt är smärtsamt, att titta bakåt är nästan ännu värre: matchen i går var en rejäl urladdning och förlusten går in under kategorin smärtsam.

Men det är förundrande hur Erik Hamrén betonar att det är cupmatcher samtidigt som han laborerar med backlinjen - och samtidigt som hans landslag drar upp ett tempo som de inte kan hantera.

Matchen vände för vår del när Theo Walcott sin vana trogen drog på från distans (Obs! Ironi) och fick till ett underligt skott som ställde Andreas Isaksson.

Eller underligt och underligt, kanske var 2-2-målet helt enkelt en tavla.

Skadorna blev tyngre än vad vi hade trott

När vi efter 3-2-målet forcerade för att kvittera och bytte in Markus Rosenberg i stället för Johan Elmander uppstod en brutal tystnad på Olympiastadion. 

Avsaknaden av John Guidetti och Daniel Majstorovic blev tyngre än vad vi någonsin kunnat tro.

Bortsett från Zlatan Ibrahimovic är det Anders Svensson som har imponerat mest. Det var ingen hemlighet att Elfsborgsspelaren fortfarande kan spela på en hög nivå, men det är också ett underbetyg till spelare som Sebastian Larsson och Rasmus Elm som inte har klivit fram.

Med facit i hand vann England en match de alltid förlorar - trots att vår förbundskapten lyckades att prestera det publikfriande spelet vi livsnjutare har saknat.

Men en efter en lämnar nu husbilarna campingen. Bakom sig lämnar de biljetter och betalda platser, vid rattarna sitter experter som mumlar: "Hade vi bara haft Lagerbäck så..."

Förhoppningsvis vet de bäst i Brasilien 2014 också. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela