Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och har följt EM på plats i Ukraina. Nu åker han hem.
Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och har följt EM på plats i Ukraina. Nu åker han hem. - Foto: Nyheter24

Andersson: Fansen var bättre förberedda än Hamrén

Nyheter24:s sportchef på plats försöker sammanfatta det svenska EM-fiaskot.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Efter att den här texten har författats ska jag packa en husbil. Tidigt i morgon lämnar vi Ukraina och EM.

Dagen efter nederlaget lämnade vi campingen för att kunna ta en ordentlig dusch. Passade på att väga mig: 76 kilo visade vågen, inte speciellt mycket med tanke på att jag är 194 centimeter lång.

Kanske är det korvdieten som betalar av sig, kanske är det att jag är lika tom som jag känner mig efter att Sveriges mästerskap tagit slut.

"Träningen för de som inte spelade är öppen första kvarten".

Det twittrade landslagets informationsavdelning ut vid tvåtiden i natt om dagens träning.

Kanske vill de inte avslöja för mycket om vilken form Samuel Holmén och Mikael Antonsson är i inför Frankrikematchen.

Att titta framåt är smärtsamt, att titta bakåt är nästan ännu värre: matchen i går var en rejäl urladdning och förlusten går in under kategorin smärtsam.

Men det är förundrande hur Erik Hamrén betonar att det är cupmatcher samtidigt som han laborerar med backlinjen - och samtidigt som hans landslag drar upp ett tempo som de inte kan hantera.

Matchen vände för vår del när Theo Walcott sin vana trogen drog på från distans (Obs! Ironi) och fick till ett underligt skott som ställde Andreas Isaksson.

Eller underligt och underligt, kanske var 2-2-målet helt enkelt en tavla.

Skadorna blev tyngre än vad vi hade trott

När vi efter 3-2-målet forcerade för att kvittera och bytte in Markus Rosenberg i stället för Johan Elmander uppstod en brutal tystnad på Olympiastadion. 

Avsaknaden av John Guidetti och Daniel Majstorovic blev tyngre än vad vi någonsin kunnat tro.

Bortsett från Zlatan Ibrahimovic är det Anders Svensson som har imponerat mest. Det var ingen hemlighet att Elfsborgsspelaren fortfarande kan spela på en hög nivå, men det är också ett underbetyg till spelare som Sebastian Larsson och Rasmus Elm som inte har klivit fram.

Med facit i hand vann England en match de alltid förlorar - trots att vår förbundskapten lyckades att prestera det publikfriande spelet vi livsnjutare har saknat.

Men en efter en lämnar nu husbilarna campingen. Bakom sig lämnar de biljetter och betalda platser, vid rattarna sitter experter som mumlar: "Hade vi bara haft Lagerbäck så..."

Förhoppningsvis vet de bäst i Brasilien 2014 också. 

/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.