Cesare Prandelli tänkte först skicka hem Barzagli men avvaktade för att se om skadan skulle läka. Ett bra beslut med facit i hand.
1 av 2
Cesare Prandelli tänkte först skicka hem Barzagli men avvaktade för att se om skadan skulle läka. Ett bra beslut med facit i hand. - Foto: Dino Panato/Getty Images
Andrea Barzagli förväntas gå rakt in i Prandellis startelva.
2 av 2
Andrea Barzagli förväntas gå rakt in i Prandellis startelva. - Foto: Gregorio Borgia/SCANPIX

Italiens glädjebesked: Barzagli redo för spel

Juventusstjärnan Andrea Barzagli är skadefri och redo för spel mot Irland.


Grupp C

1. Spanien 7 poäng 6-1
2. Italien 5 poäng 6-2
3. Kroatien 4 poäng 2-3
4. Irland 0 poäng 1-9

Spanien och Italien går vidare och får möta ettan och tvåan i grupp D.

POZNAN. Dagarna innan EM-premiären vadskadades mittbacken Andrea Barzagli. Den första prognosen var 20 dagars vila och EM såg ut att vara över. Men skadan har läkt snabbare än förväntat och Barzagli är nu spelklar.

– Jag är redo, men Cesare Prandelli tar beslutet. Det spelar ingen roll för mig om jag får spela till höger eller vänster om Daniele De Rossi i trebackslinjen, säger Barzagli till Football Italia.

Barzagli passade även på att kommentera spekulationerna om att Kroatien och Spanien tänker spela 2-2 för att slå ut Italien.

– Det är fel att ens tänka så. Det är ett problem att det skrivs om det i media för faktum är att väldigt få, kanske inga, i truppen tror på att de skulle göra så, säger Barzagli till Football Italia.

*****                           

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!