Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta i landslaget och hoppas att kompisarna Daniel Majstorovic, Christian Wilhelmsson och Olof Mellberg fortsätter också.
Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta i landslaget och hoppas att kompisarna Daniel Majstorovic, Christian Wilhelmsson och Olof Mellberg fortsätter också. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Zlatan: Det hade gått bättre om Majstorovic varit med

Zlatan Ibrahimovic gick till attack mot kritikerna och framhöll Daniel Majstorovics skada som en anledning till det dåliga försvarsspelet. "Klart att han saknas".


KIEV. Under dagens presskonferens gav Zlatan Ibrahimovic en känga till de fans som klagat på Erik Hamréns offensiva spelidé.

– Förut spelade vi tråkigt, nu spelar vi roligt, men då vill alla att vi ska tillbaka till det gamla. Men jag tycker vi ska fortsätta, säger Ibrahimovic.

"Vi är nog de enda som tagit ledningen och förlorat"

Zlatan vidhöll, som de flesta andra i landslaget, att spelet varit bra men att marginalerna inte varit till Sveriges fördel.

– Det är små detaljer som gör skillnaden. Vi har släppt in fem mål på två matcher, det har aldrig hänt tidigare. Vi är nog de enda som tagit ledningen och sedan bara förlorat.

Saknade Majstorovic i startelvan

På frågan om problemen i defensiven beror på saknaden av skadade Daniel Majstorovic, svarade Zlatan:

– Det är klart att han saknas, han är en stabil mittback och viktig spelare, nu är han med och pushar alla. En av killarna jag känner mest. Men om det hade blivit bättre om han varit med? Jag tror det, ja. Vad andra tror vet jag inte.

Vill fortsätta i landslaget

Om sin egen fortsättning i landslaget är Zlatan tydlig. Det blir fortsatt spel och Milanstjärnan är mer motiverad än på länge.

– Det går i perioder. Ibland är man med, ibland mindre med – nu är man inte alls med. Då vill man ännu mer. Man vill slå nya rekord hela tiden, personliga och lagmässiga. Det är det vi vill. Bli ännu bättre och fortsätta utvecklas. Jag vill bli ännu bättre i mitt spel. Jag känner mig helt komplett och mer konkret än nu har jag aldrig varit förut. Då ska jag inte sluta. Jag vet vad jag kan åstadkomma.

Vilket land hoppas du vinner EM?

– Vem som vinner? Helt ärligt, skiter jag i det, avslutade Zlatan.

*****                          

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?