Robben inför ödesmatchen: "Vi har för många egon i truppen"

- 17/06/2012, 13:54 -
Arjen Robben är besviken på sina lagkamrater som han menar är diviga.

Arjen Robben är besviken på sina lagkamrater som han menar är diviga.

Vadim Ghirda/Scanpix

Arjen Robben skyller Hollands förluster på att det finns för många egon i truppen.

CHARKIV. Holland har fått en mardrömsstart på EM och splittringar i truppen sägs vara en av anledningarna. Tidigare har Wesley Sneijder kritiserat lagkamraterna för att vara egotrippade. Och nu, bara timmar före avspark mellan Portugal och Holland, kommer Arjen Robben med liknande kritik.

– Det är väldigt svårt för oss i den här gruppen, det är för många stora egon i truppen. Och efter VM har de kanske blivit ännu större, säger Robben enligt Goal.

"När det är match måste du spela för laget"

Flera holländska storstjärnor har öppet visat att de är missnöjda med tränaren Bert van Marwijk. Rafael van der Vaart ska enligt uppgift vara rasande över att tvingas sitta på bänken.

– När du är utanför start­elvan så får du vara arg, det är normalt. Jag tycker man också kan ta upp det med tränaren individuellt. Men när det är match måste du spela för laget. När det finns spelare som inte gör det så stör det laget. Du måste acceptera det eller åka hem, säger Arjen Robben.

"Bayernspelarna har lovat mig vinst"

Holland är illa ute inför den sista omgången i grupp B. För att gå vidare måste holländarna vinna med minst två mål mot Portugal samtidigt som Tyskland måste slå Danmark.

– Jag förutsätter att Tyskland kommer vinna. Flera killar i laget har sagt till mig att de ska göra det, säger ­Bayern Munchen-spelaren enligt Goal.

*****                        

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.